Στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μάκης Ψωμιάδης, που συνελήφθη την Παρασκευή στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, καθώς σε βάρος του εκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης προσήχθη στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, γιατί σε βάρος του εκρεμούσαν επίσης δύο ερήμην καταδίκες, από δικαστήρια της Αθήνας και της Καβάλας.

Η πρώτη αφορά ποινή φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο και η δεύτερη τρίμηνη ποινή που του επιβλήθηκε για υγειονομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε κατάστημα που διατηρούσε στην πόλη της Καβάλας. Και για τις δύο καταδίκες, ο Ψωμιάδης άσκησε έφεση.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα, είχε νοικιάσει το επίμαχο σπίτι στο Μαύρο Λιθάρι με κριτήριο ότι ήταν σε κοντινή απόσταση, μόλις 300 μέτρα από το δικό του, και από εκεί προετοίμαζε την παράδοση του στον ανακριτή, κ. Κασσίμη, τη Δευτέρα. Είπε, επίσης, πως γνώριζε ότι ο ανακριτής θα απουσίαζε αυτήν την εβδομάδα σε επαγγελματικό ταξίδι.

Ο Μάκης Ψωμιάδης αμφισβητεί το κατηγορητήριο σε βάρος του και στη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε να είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με το γιο του και τον προπονητή της ομάδας. Υποστήριξε επίσης ότι όλες οι συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν γίνει μετά και όχι πριν από τους επίμαχους αγώνες.

Ο Ψωμιάδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, πρόκειται να απολογηθεί για την υπόθεση των στημένων, το Σάββατο στις 10.30 το πρωί.