Τη συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού με την KLM, ανακοίνωσε η Olympic Air στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Olympic Air, Γιάννης Καρακαδάς, η συμφωνία αυτή θα επιτρέπει στις 2 εταιρείες να εκμεταλλεύονται από κοινού πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου SCHIBHOL του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη νέα συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού, η Olympic Air αυξάνει την συχνότητα των εβδομαδιαίων πτήσεων της από 9 σε 16, ενώ η KLM έχει επίσης αυξήσει τις ημερήσιες συχνότητες πτήσεων από 2 σε 3.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, η συμφωνία των 2 εταιρειών διευρύνθηκε προσφέροντας 8 επιπλέον προορισμούς στους επιβάτες της KLM που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ελλάδας μέσω της Olympic Air. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Olympic Air έχουν πρόσβαση σε ισάριθμους προορισμούς του ευρωπαϊκού δικτύου της KLM.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καρακαδάς προέβλεψε για το σύνολο της χρονιάς βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά 50 εκατ. ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν νέες στρατηγικές συνεργασίες σε βάθος χρόνου και τόνισε ότι η υπερφορολόγηση της τιμής των εισιτήριων έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος τους.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στο μέσο τίμημα ενός εισιτήριου, το 40% είναι φόροι, ενώ σε ένα μετ’ επιστροφής ταξίδι οι φόροι και οι εισφορές προς τρίτους αντιστοιχούν στο 25%. Όπως σημείωσε, η διαδρομή Αθήνα – Ηράκλειο κοστίζει κατά μέσο όρο 168,64 ευρώ από τα οποία 42,64 ευρώ είναι φόροι και εισφορές υπέρ τρίτων. «Είναι από τις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης για τις αντίστοιχες διαδρομές. Έχουμε φτηνά εισιτήρια που αγοράζουν ακριβά οι καταναλωτές».

Αναφερθείς στην μη επίτευξη του deal με την Aegean Airlines, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, σημείωσε ότι “η Olympic σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκεται στοyς στόχους της”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook