Το «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης» κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου, φιλοξενούμενο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innonautics για την προώθηση του Ναυτικού Τουρισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών - όπως αυτές αναδείχθηκαν από την ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη το 1954 – αλλά κυρίως, η προώθηση της συνεργασίας ευρωπαϊκών λιμανιών της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας και σε άλλους τομείς του ναυτικού τουρισμού, μέσα από κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν την τουριστική τους ανάπτυξη.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά, ταξίδεψε ως τη Χίο και κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου απ’ όπου θ’ αναχωρήσει τα ξημερώματα της Κυριακής για τα ιταλικά λιμάνια Palermo, Gagliari, και Oristano, και το λιμάνι Bastia της Κορσικής, για να καταλήξει τελικά στην Palma της Ισπανίας στις 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας τον διάπλου της Μεσογείου.
Το πλήρωμα του «Πλοίου της Συνθήκης της Ρώμης» αποτελούν οκτώ εθελοντές, οι οποίοι ξεναγούν σε κάθε λιμάνι, όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ιστορικό πλοίο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης και ο καπετάνιος του «πλοίου της Συνθήκης της Ρώμης» κ. Ιωσήφ Βαλσαμής, σας προσκαλούν σε ξενάγηση στο πλοίο αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12.00 το μεσημέρι (μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Ηρακλείου)

Ώρες επίσκεψης κοινού στο λιμάνι Ηρακλείου: Σάββατο 17/9 9.00 -12.00 & 16.00 – 19.00.