O Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης με επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου ταξ. Κοντοδιάκο Εμμανουήλ για την Φύλαξη των Σχολικών Κτιρίων, προτείνει και ζητάει την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εντατικοποίηση των περιπολιών έξω από τα Σχολικά Συγκροτήματα του Δήμου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του..

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Αξιότιμε κ. Κοντοδιάκο,

«…..Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών δολιοφθορών που λαμβάνουν χώρα σε Σχολικά Κτίρια της πόλης μας.

Δυστυχώς οι περισσότερες Σχολικές Μονάδες της πόλης μας έχουν γίνει, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, κυψέλες συνάθροισης τρίτων ατόμων που προχωρούν σε παράνομες πράξεις (κλοπές, διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών κ.α.)

Στις περισσότερες εξ’ αυτών έχουμε αυξήσει, στο μέτρο του δυνατού, τα μέτρα ασφαλείας όπως ψηλά κάγκελα, πόρτες ασφαλείας, συστήματα συναγερμού, προβολείς με φωτοκύτταρα κ.α,, τα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν αποτρέπουν όλα τα παραπάνω.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόνο τους 3 τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί παραβιάσεις και κλοπές μεγάλου οικονομικού κόστους (υπολογιστές, εργαστηριακά μηχανήματα, αλεξικέραυνα, τηλεοράσεις κ.α.) σε πάνω από 8 σχολικές μονάδες.

Οι καταστροφές δε, που προκαλούνται στα Σχολικά Κτίρια είναι ανυπολόγιστης αξίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τις εργασίες συντήρησης και επισκευών που πραγματοποιήσαμε σε πάνω από 30 Σχολικά Συγκροτήματα κατά τους θερινούς μήνες, το 80 % εξ’ αυτών κρίθηκαν αναγκαίες λόγω φθοράς από ανθρώπινο παράγοντα ( σπάσιμο ειδών υγιεινής, συνθήματα σε τοίχους, σιδηροκατασκευές, θραύση τζαμιών και κουφωμάτων κ.α.).

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε το ζήτημα της περιφρούρησης και διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, είναι σοβαρό όσο ποτέ άλλοτε, ζητούμε και τη δική σας συνδρομή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του.

Προτείνουμε λοιπόν την εντατικοποίηση των περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας ( η ομάδα ΔΙΑΣ θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα ) έξω από τα Σχολικά Συγκροτήματα του Δήμου μας.
Είμαι σίγουρος ότι η τακτική σας παρουσία στους χώρους αυτούς, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στη συνέχιση αυτού του φαινομένου και ειδικά σ’ αυτούς που το δημιουργούν.

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας και προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Είμαι στη διάθεση σας και για μία συνάντηση συνεργασίας που θα βοηθήσει στο σχεδιασμό…»

Με εκτίμηση

Νίκος Γ. Γιαλιτάκης

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook