Μετά την σημερινή αποκάλυψη απο το Flashnews.gr (ΕΔΩ) για την έλλειψη οικογενειακών βιβλιαρίων του ΟΠΑΔ στην Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου της \”ΔΗ.ΣΥ\”. κ.Λευτέρης Αυγενάκης, σε παρέμβασή του προς τον υπουργό Υγείας ζητά να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης βιβλιαρίων του ΟΠΑΔ στην Κρήτη, ώστε να μην μένουν επί της ουσίας ανασφάλιστες οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «ανασφάλιστες παραμένουν ουσιαστικά οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων και στην Κρήτη, καθώς ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, δεν έχει οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με αποτέλεσμα όσοι πρέπει να εκδώσουν νέο βιβλιάριο, είτε για νεογνά, είτε γιατί τέλειωσαν οι σελίδες στα υπάρχοντα, να μην μπορούν να το πράξουν».

Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι «έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τα νεογνά τα οποία δεν μπορούν -για παράδειγμα- να εμβολιαστούν, παρά μόνο εάν ο γονιός, ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ, απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό και πληρώσει κανονικά».

Επισημαίνει δε ότι «η κατάσταση είναι οριακή σε όλη την Κρήτη, καθώς πλέον έχουν εξαντληθεί τα βιβλιάρια ασφάλισης των μελών των ασφαλισμένων του δημοσίου και σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι» και τονίζει «οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν λαμβάνουν βιβλιάρια από την Αθήνα, όπου υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση στον διαγωνισμό προκήρυξης για αυτά τα βιβλιάρια», ενώ «οι υπηρεσίες του Ηρακλείου εξυπηρέτησαν μάλιστα τις επείγουσες περιπτώσεις, δηλαδή παιδιά που ήταν σε εντατικές και νεογέννητα, μέσω Ρεθύμνου, όπου υπήρχαν κάποια βιβλιάρια».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε ολόκληρη την χώρα με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται ουσιαστικά μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι του δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν ιδιωτικά τα έξοδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν έχει «ενημερωθεί για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τα βιβλιάρια του ΟΠΑΔ σε όλη την Κρήτη, αλλά και σχεδόν σε όλη τη χώρα, ώστε μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και των νεογνών δεν απολαμβάνουν των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

 Επιπλέον, του ζητά να προβεί σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες «προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε βιβλιάρια του ΟΠΑΔ στην Κρήτη ή όπου αλλού υπάρχουν προβλήματα», καθώς και «πότε ακριβώς θα σταλούν τα βιβλιάρια στις τοπικές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook