Πρόκειται για έναν 55χρονο που έβαλε φωτιά στον εαυτό του μπροστά σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, όπως είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2010 και πάλι έξω από την ίδια τράπεζα.

Είχε καταγγείλει ότι είχε χρέη και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Τότε πάντως η τράπεζα σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει πως ο πελάτης είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δεκαπενταετίας και πλέον, τις οποίες στο σύνολό της η Τράπεζα τακτοποίησε, διαγράφοντας το σύνολο του ποσού το έτος 2006.

Το γεγονός αυτό μετά από αίτημα του ιδίου, του γνωστοποιήθηκε και με σχετική επιστολή στις 11/12/2008, η οποία κατά λέξη αναφέρει: «Συνεκτιμώντας και συναισθανόμενοι τα προσωπικά σας προβλήματα, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα της Τράπεζας γι’ αυτά σας απαλλάσσουμε από κάθε οφειλή σας προς την Τράπεζα και δεν προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την εξόφλησή της».

Δυστυχώς όμως, εκφεύγει της δυνατότητας της Τράπεζας η κάλυψη άλλως επαγγελματικών, ή και προσωπικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του παραπάνω πρώην πελάτη μας και απαλλαγέντος από την Τράπεζα οφειλέτη μας.»

Σήμερα ο 55χρονος έκανε το ίδιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το δημοσίευμα στο seleo.gr, κρατώντας ένα μπετόνι με βενζίνη έφτασε έξω από την τράπεζα και φωνάζοντας ακατάληπτα ότι χρωστούσε άναψε έναν αναπτήρα και στην συνέχεια άρπαξε φωτιά η μπλούζα του. Κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο.

Ο 55χρονος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.