Κατά πάσα πιθανότητα, το όνομα Albert Szent-Györgyi δε σας λέει απολύτως τίποτα. Χάρη στη Google, όμως, εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν σήμερα για τον Ούγγρο γιατρό που το 1930 ανακάλυψε τη βιταμίνη C.

Ο Szent-Györgyi ξεκίνησε να σπουδάζει ιατρική, αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκε και τα παράτησε. Στη συνέχεια, κατετάγη στο στρατό και συμμετείχε στον Α\’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρετώντας στο Υγειονομικό. Μετά από λίγο καιρό, όμως, συνειδητοποίησε ότι δε μπορούσε να ζει άλλο σε συνθήκες πολέμου κι αποφάσισε να επιστρέψει στον πολιτική ζωή. Βέβαια, δε μπορούσε έτσι απλά να παραιτηθεί από το στρατό, οπότε αποφάσισε να πυροβολήσει το χέρι του (!!!) για να κερδίσει την ελευθερία του.

Το 1930 ανακάλυψε τη βιταμίνη C με το συνάδελφό του Joseph Svirbely κι επτά χρόνια μετά τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για τη σημαντικότατη συνεισφορά του στην επιστήμη.

Η κεντρική σελίδα της Google εμφανίζει σήμερα ένα γραφικό με δύο πορτοκάλια, θέλοντας έτσι να τιμήσει τον μεγάλο Ούγγρο γιατρό, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 118 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook