Ξεκίνησε στην Αθήνα ο Λαογραφικός - Χορευτικός Όμιλος «ΚΡΗΤΕΣ», ένα χορευτικό σωματείο που στοχεύει να προβάλει ό,τι πιο όμορφο κρύβει ο άνθρωπος μέσα του όταν ακούει τους σκοπούς και τη μουσική της Κρήτης.

Σ’ ένα εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένο χώρο στην οδό Πεντέλης 22 στο Περιστέρι (στάση του METRO Αγ. Αντώνιος), ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Πετράκης δεσμεύεται να υπηρετεί με σεβασμό την κρητική παράδοση και να τη μεταφέρει σε παιδιά, γυναίκες και άνδρες.

Ο Γιώργος Πετράκης πλαισιώνεται από εμπειρία 30 χρόνων και με την αγάπη του για το χορό και την παράδοση του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε, επιδιώκει με το δικό του μοναδικό τρόπο να γεννηθούν νέοι μερακλήδες και μερακλήνες! Η εμπειρία του ως πρωτοχορευτή με τον «Ψηλορείτη» του Κώστα Μπούτζουκα, τη «Λεβεντογέννα Κρήτη» του Θ.Ξηρουχάκη, το «Κέντρο Κρητικού Πολιτισμού» του Θ. Τσόντου, τους «Κουρήτες» του Παττακομανώλη και η συμμετοχή του στο Θέατρο Δ. Στράτου, του έδωσαν το ερέθισμα να μεταδώσει την εμπειρία του. Έτσι, ο κρητικός χορός από τα βήματα του χορευτή περνά στα χνάρια του δασκάλου. Αρχικά ξεκινά να διδάσκει στο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φρεδιανών στην Αθήνα, μετέπειτα στο σύλλογο Κρητών Γλυφάδας όπου διδάσκει τα τελευταία 6 χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.Οι «ΚΡΗΤΕΣ» ευελπιστούν οτι θα γίνουν ο όμιλος όπου κάθε κρητικός μικρός ή μεγάλος αλλά και κάθε φίλος της Κρήτης θα αισθανθεί ότι γεμίζει τα σωθικά του με άρωμα κρητικής κουλτούρας. 

Μάλιστα θα παραδίδονται και μαθήματα Κρητικών Παραδοσιακών Οργάνων από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ ο δάσκαλος Λύρας είναι ο Αλεξανδράκης Σταμάτης.

Όπως σημείωθηκε παραπάνω, Χοροδιδάσκαλος είναι ο Πετράκης Γιώργος και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.krites.org και για εγγραφές: 217 7042111 κιν. 697 488 7438.