Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Αυστρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ζητήσουν την έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου στις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η έγκριση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου σχετικά με την παροχή δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή Οικονομικών του κοινοβουλίου είχε αρνηθεί να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για την αύξηση της συμμετοχής της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει να μελετήσει το ζήτημα στις 27 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την έκτακτη σύνοδο του κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Καρλχάιντς Κοπφ.

Ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες αυτές.
Με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου η Αυστρία πρέπει να αυξήσει τη συμβολή της στον EFSF στα 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να υιοθετηθεί το μέτρο αυτό αρκεί να εγκριθεί με απλή πλειοψηφία από το κοινοβούλιο. Το κόμμα των Πρασίνων έχει εκφράσει την υποστήριξή του στο σχέδιο διάσωσης ενώ τα ακροδεξιά κόμματα FP? και BZ? αναμένεται ότι θα ταχθούν και πάλι κατά της παροχής οποιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook