Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης ο Δήμος Πλατανιά, η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου & Σελίνου και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης συνδιοργανώνουν στις 2 Οκτωβρίου 2011 Λαϊκό Δρόμο αφιερωμένο στην Ειρήνη & Φιλία των Λαών.

Ο Δρόμος θα διεξαχθεί σε μια διαδρομή 10 χλμ. με αφετηρία το ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε και τερματισμό στην Τ.Κ. Καληδονίας στο Ακρωτήριο της Ειρήνης όπου, στο Μνημείο της Ειρήνης, θα γίνει και η βράβευση των νικητών.

Πρόκειται για την αναβίωση του 1ου Αγώνα Δρόμου για την Ειρήνη ο οποίος είχε διεξαχθεί το 1985 και είχε τύχει θερμής υποστήριξης από τους αείμνηστους Μελίνα Μερκούρη , Ανδρέα Παπανδρέου και Ούλοφ Πάλμε. Ο προγραμματιζόμενος Λαϊκός Δρόμος της 2ας Οκτωβρίου γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και της Σουηδικής Πρεσβείας .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

4:30 μ.μ. : Επίσκεψη στην Μνημειακή Ελιά των Βουβών, ξενάγηση στο εκεί «Μουσείο της Ελιάς», κοπή κότινου – συμβόλου του Δρόμου της Ειρήνης
6:00μ.μ. : Εσπερίδα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, ομιλίες με θέμα την Ειρήνη και Φιλία των Λαών
8:00 μ.μ. : Γεύμα φιλοξενίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

11:00 π.μ. : Λαϊκός Δρόμος για την Ειρήνη και Φιλία των Λαών (διαδρομή 10 χλμ. Μάλεμε- Καληδονία ) 

Παράλληλη διεξαγωγή αγώνα δρόμου μήκους 1,5 χλμ. για μαθητές των σχολείων του Δήμου Πλατανιά (τερματισμός επίσης στην Καληδονία)H παρουσία σας και η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές του Δήμου μας θα ήταν ξεχωριστή τιμή για μας όπως και η διαφήμιση και η προβολή τους μέσω του σταθμού σας. Εμείς από την πλευρά μας θα προβάλλουμε την Εταιρεία σας, ως Χορηγό Επικοινωνίας, σε όλα μας τα έντυπα που θα εκδώσουμε για τις ανάγκες της διοργάνωσης.Με εκτίμηση,
Δασκαλάκης Νίκος
Αντιδήμαρχος Δήμου Πλατανιά
Τηλ. 28210 83955/ 6976114007

Πληροφορίες- επικοινωνία : Μαναρώλη Ελένη
Τηλ. 6955069731