Λεπτομέρειες για μεταφορές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς στο Παρίσι, τον Παναμά και την Τύνιδα σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, καθώς και φωτογραφίες που δείχνουν εμφανώς στην υπερπολυτελή ζωή του Χάνιμπαλ Καντάφι, αποκάλυψε ο φορητός υπολογιστής που άφησε πίσω του όταν εγκατέλειψε ατάκτως την έπαυλή του στην Τρίπολη για να αποφύγει την προέλαση των αντικαθεστωτικών.

Όπως φαίνεται, ο τέταρτος γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης έπαιρνε κάθε δυνατή προφύλαξη όσον αφορά τις τραπεζικές του συναλλαγές, ενώ φρόντισε να εξασφαλιστεί για τις δύσκολες μέρες που έρχονται μεταφέροντας σε τρεις περιπτώσεις 10,8, 4,6 και 2,3 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως σε άλλους λογαριασμούς μέσα από διαδρομές που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να ανιχνευθούν.

Η αποκάλυψη αυτών των στοιχείων έρχεται την ώρα που η νέα κυβέρνηση της Λιβύης ζητάει την έκδοση του Χάνιμπαλ από την Αλγερία όπου έχει καταφύγει με τη σύζυγό του Αλίνε Σκαφ και την οικογένειά του για να λογοδοτήσει για μια πλειάδα κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ στην Τρίπολη παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι «οι πολίτες αυτής της χώρας κέρδιζαν κατά μέσο όρο 220 ευρώ τον μήνα. Έχουμε ζητήσει από τις ξένες χώρες να μας παράσχουν λεπτομέρειες για χρηματικά ποσά που διατηρούν εκεί Λίβυοι ώστε να μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω.»

Μαζί με τα έγγραφα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Χάνιμπαλ διατηρούσε και φωτογραφίες με τη σύζυγό, τους γονείς και συγγενείς του. Πολλές από αυτές έχουν τραβηχτεί στον ζωολογικό κήπο της Τρίπολης, τον οποίο επισκέπτονταν τακτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του Σαάντι. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, του άρεσε πολύ να φωτογραφίζεται με έναν συγκεκριμένο πύθωνα, τον οποίο και είχε δανειστεί για ένα διάστημα από τον ζωολογικό κήπο. Μεταξύ των φωτογραφιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή υπάρχουν και κάποιες της συζύγου του Αλίνε, η οποία εμφανίζεται μισόγυμνη και νευρική, με το φίδι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της.

Ενδεικτικές της πολυτελούς ζωής του Χάνιμπαλ είναι ορισμένες φωτογραφίες οι οποίες τον εμφανίζουν να κάνει διακοπές σε μία από τις θαλαμηγούς του, να ετοιμάζεται να πετάξει με ένα τζετ αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τις ορδές υπηρετών που φρόντιζαν την οικογένεια. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Σουέιγκα Μουλά, μια νταντά από την Αιθιοπία, η οποία αργότερα βρέθηκε να υποφέρει από βαριά εγκαύματα, τα οποία απέκτησε όταν, όπως είπε, η Αλίνε Σκαφ την περιέλουσε με βραστό νερό επειδή δεν μπορούσε να κάνει τα παιδιά της να κάτσουν ήσυχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook