Ο Ντομινίκ Στρος-Καν παραδέχθηκε στη διάρκεια της ακρόασής του ότι έκανε τα πρώτα βήματα σύναψης ερωτικής επαφής με την Τριστάν Μπανόν, τη νέα δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο που τον έχει μηνύσει για απόπειρα βιασμού της, διέρρευσε την Παρασκευή, από μια πηγή της έρευνας.

Η πηγή αυτή ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της ιστοσελίδας www.lexpressfr, στην οποία αναφέρεται επί λέξει ότι «ο Στρος-Καν -χωρίς τη συναίνεση της ενδιαφερόμενης- προσπάθησε να την φιλήσει».

Ερωτώμενος από το Γαλλικό πρακτορείο ο συνήγορος του Στρος-Καν, Ενρί Λεκλέρ, αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Όταν κατέθεσε στην αστυνομία ο Στρος-Καν, την 12η Σεπτεμβρίου, είχε διαρρεύσει ότι «διέψευδε όλα τα στοιχεία, που σχετίζονται με απόπειρα βιασμού, όταν σε ένα κενό διαμέρισμα στο Παρίσι συνάντησε, τον Φεβρουάριο του 2003, την Τριστάν Μπανόν».

«Όμως, τότε, ο Στρος-Καν παραδέχθηκε ότι έκανε τα πρώτα βήματα ερωτικής σχέσης με την Μπανόν, χωρίς να είναι περισσότερο ακριβής», ανέφερε σήμερα η ίδια πηγή, χωρίς να επεκταθεί.

Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης ότι «ο Στρος-Καν θέλησε να φιλήσει την κοπέλα συναντώντας την άρνησή της, οπότε δεν επέμεινε».

Στην αρχή του Ιουλίου, η Μπανόν, 32 ετών σήμερα, μήνυσε τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού, οπότε λίγο μετά ο Στρος-Καν έκανε δημόσια λόγο για μια «φανταστική σκηνή» και συγχρόνως μήνυσε την Μπανόν για συκοφαντία.

Μέλη του στενού περιβάλλοντος των δύο πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας κατέθεσαν επίσης στην αστυνομία, όπως έπραξε κι η ίδια η Τριστάν Μπανόν.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα, που δεν υπόκειται σε καμία διορία, είτε θα παραπεμφθεί σε τακτική ανάκριση, είτε θα αρχειοθετηθεί ή, τέλος, θα αποφασιστεί ότι «συντρέχει παραγραφή».

Καλά πληροφορημένες νομικές πηγές ανέφεραν, σήμερα, ότι η παραγραφή προκειμένου ειδικά περί πιθανολογούμενης σεξουαλικής επίθεσης (δηλαδή για την οποία δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία) είναι τριετής και συνήγαγαν εξ αυτού ότι δεν θα προχωρήσει η δίωξη αυτή κατά του Στρος-Καν.

Στη Γαλλία, ο Στρος-Καν επανήλθε την 4η Σεπτεμβρίου, αφότου απορρίφθηκε το ποινικό κατηγορητήριο σε βάρος του, ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της δίκης με αντίδικο την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό απ τη Γουϊνέα.

Η καμαριέρα του πολυτελούς «Σοφιτέλ» είχε καταγγείλει ότι στη διάρκεια της 14ης Μαΐου στη σουΐτα του ξενοδοχείου 2806 είχε δεχθεί απ τον Στρος-Καν σεξουαλική επίθεση.

Την Κυριακή, ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα δώσει \’ζωντανή\’ συνέντευξη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, στην παρουσιάστρια του κεντρικού εσπερινού δελτίου Κλερ Σαζάλ.

Διαρρέει ότι ο Στρος-Καν θα αναφερθεί τόσο στο πολιτικό μέλλον του, όσο και στις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook