Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Ελευθερία Μουλουδάκη, η οποία και συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνα Φραγκογιάννη και τους Αντιδημάρχους, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, Μανούσο Λιονάκη και Χρυσούλα Χατζηδάκη καθώς και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Υγείας Γιώργο Αρχοντάκη.

Η κα Μουλουδάκη είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τη Δημοτική Αρχή για το έργο των Γιατρών του Κόσμου και ιδιαίτερα για τις πλούσιες δραστηριότητες του Γραφείου Χανίων και τη λειτουργία του Ανοιχτού Πολυιατρείου του.

Όπως επεσήμανε, τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία χώρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και των Βαλκανίων.

Η αύξηση του αριθμού του συγκεκριμένου πληθυσμού που ζει και εργάζεται πια στη χώρα μας, οδήγησε και σε αύξηση των αναγκών για παροχή ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε ανθρώπους που έμειναν εκτεθειμένοι και υγειονομικά ακάλυπτοι.

Την ανάγκη αυτή, προσπαθούν να καλύψουν οι Γιατροί του Κόσμου παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι στήριξης από τον Δήμο Χανίων του έργου και των δραστηριοτήτων των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά και εκφράστηκε η βούληση της Δημοτικής Αρχής για περαιτέρω συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω και του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook