Με μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, με τις γαλλικές μετοχές των χρηματοπιστωτικών να οδηγούν στο κόκκινο τον CAC. Την άνοδο των περασμένων συνεδριάσεων συνέχισαν οι δείκτες και στη Νέα Υόρκη.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές των γερμανικών και βρετανικών τραπεζών ενίσχυσαν τους δείκτες σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο. Ενισχυμένες και οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων BMW, Daimler

Αντιθέτως, «βουτιά» μεγαλύτερη του 7% κατέγραψαν οι μετοχές των γαλλικών BNP Paribas και Credit Agricole (μετά την υποβάθμιση της Moddy\’s), όπως και της ιταλικής Unicredit.

Στη Νέα Υόρκη, o S&P έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 5%, με ιδιαίτερα ευνοημένες την Παρασκευή τις μετοχές λιανικής εξαιτίας της υψηλότερης των εκτιμήσεων καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Στο κόκκινο όμως βρέθηκαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών Bank of America, Wells Fargo, JPmorgan, Morgan Stanley.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,18% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,48%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κατέγραψε άνοδο 0,58%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.509,09 μονάδες με άνοδο 0,66% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,58%. Κατά 0,57% ενισχύθηκε και ο S&P500.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook