Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βιλανδρέδο του Δήμου Ρεθύμνου, δύο φυτείες με (733) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης συνελήφθησαν εντός του χώρου των φυτειών, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 36 ετών, οι οποίοι είχαν κατασκευάσει πρόχειρο παράπηγμα τη διαμονή τους, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των φυτειών.

Επίσης είχαν κατασκευάσει αυτοσχέδιο παρατηρητήριο σε κορυφή δένδρου, από το οποίο παρακολουθούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Στην μια φυτεία βρέθηκαν τετρακόσια τρία (403) δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι ένα (121) ήταν αποξηραμένα, ενώ στην δεύτερη φυτεία τριακόσια τριάντα (330) δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα (160) ήταν αποξηραμένα.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικές έρευνες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.