Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο 12 ωρών με θέμα «Υγρή Χρωματογραφία συζευγμένη με φασματομετρία μάζας (LC-MS)».

Το σεμινάριο θα γίνει στα Χανιά, στην αίθουσα προβολών της Συνεταιριστικής Tράπεζας Χανίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 28-32 Χανιά, το Σάββατο 15/10/2011 και την Κυριακή 16/10/2011

Το σεμινάριο απευθύνεται στους χημικούς που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις νέες αυτές αναλυτικές τεχνικές, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως βιοχημεία, κλινική χημεία, περιβαλλοντικές αναλύσεις, φάρμακα, αναλύσεις τροφίμων κ.α.

Οι διαλέξεις θα δίνουν έμφαση σε πρακτικές γνώσεις, οργανολογία και στοιχεία επίλυσης προβλημάτων (troubleshooting).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συναδέλφους να γνωρίσουν στοιχεία των αναλυτικών τεχνικών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, να γνωρίσουν τους διάφορους τύπους οργάνων που χρησιμοποιούνται, αλλά και τις πρακτικές δυσκολίες που συναντώνται κατά την χρήση τους.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με τους διδάσκοντες ειδικών θεμάτων και εφαρμογών που πιθανώς να ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τέτοια θέματα θα μπορούσε να γίνει με αποστολή e-mail στο eexkritis@yahoo.com, μία εβδομάδα πριν (έως και Κυριακή 9/10) ώστε να υπάρχει έτοιμη η ανταπόκριση από τους διδάσκοντες κατά το διήμερο του σεμιναρίου.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν ο Δρ Σπύρος Περγαντής Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δρ Μιχάλης Αιβαλιώτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας – Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 25€ για τα μέλη της Ένωσης Χημικών που είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Όσοι  έχουν παλαιότερες οφειλές για να συμμετάσχουν θα πρέπει επιπλέον από τα 25€ του σεμιναρίου, να εξοφλήσουν τουλάχιστον μια συνδρομή (50€ που θα αφαιρεθούν από τις οφειλές τους).

Επίσης δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε άλλες ειδικότητες εφόσον υπάρξουν θέσεις ελεύθερες με κόστος συμμετοχής τα 40€.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν την «αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος». Η αίτηση θα διατίθεται επίσης από τον εργασιακό χώρο του Αντιπροέδρου του Π.Τ. Κρήτης Ευτύχη Πεντάρη κάθε Τρίτη 18:30 – 20:00 (Τζανακάκη 36 1ος όροφος στα Χανιά), καθώς και από τα γραφεία του Π.Τ. Κρήτης, Επιμενίδου 19 στο Ηράκλειο (κάτω από το κτίριο του Γενικού Χημείου του Κράτους) Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 18:00 20:00.

 Η αίτηση θα μπορεί να αποσταλεί και ηλεκτρονικά στο e-mail: eexkritis@yahoo.com. Η κάλυψη του κόστους της συμμετοχής μπορεί να γίνει το αργότερο με την έναρξη του σεμιναρίου το Σάββατο 15/10, είτε άμεσα στο χώρο του σεμιναρίου, είτε στους χώρους που προαναφέρθηκαν, είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Π.τ. Κρήτης (Ενωση Ελλήνων Χημικών Π.Τ. Κρήτης 775 – 00 – 2002 – 002411 ALFA BANK)

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και Πέμπτη 13/10/2011

Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προβλέπεται συμμετοχή 35 ατόμων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε και στα τηλέφωνα: 2810-220292, 6977081437

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook