Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με την έναρξη της γεώτρησης η Λευκωσία θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου από το λιμάνι Λεμεσού προς την πλατφόρμα της Noble Energy , που έχει εγκατασταθεί στο οικόπεδο 12. Το ελικόπτερο, τύπου Bell 412, θα μεταφέρει καθημερινά περίπου 30 άτομα, από και προς την πλατφόρμα.

Στην περιοχή, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα, εντοπίστηκαν χθες να περιπολούν τουρκικά πολεμικά σκάφη. Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες μελέτες των ειδικών της αμερικανικής εταιρείας θα αφορούν στον καθορισμό του σημείου όπου θα τρυπήσει το γεωτρύπανο.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των γεωτρήσεων και τις απειλές της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook