Από τις 07:00 το πρωί οι Λετονοί προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών στη χώρα και όπως εκτιμάται το «Κέντρο της Αρμονίας» ένα φιλο- ρωσικό κόμμα θα είναι αυτό που θα κερδίσει αυτές τις εκλογές είκοσι χρόνια έπειτα και από την ανεξαρτησία της χώρας από την τότε Σοβιετική Ένωση.

Η χώρα αυτή της Βαλτικής με 2,2 εκατομμύρια κατοίκους, εξέρχεται επιτυχώς από μια βαθιά οικονομική ύφεση και οι πολίτες στην πλειονότητά τους αποφάσισαν, με δημοψήφισμα τον Ιούλιο, να σταθούν απέναντι στη διαφθορά και τις διασυνδέσεις ορισμένων πολιτικών με μικρό κύκλο επιχειρηματιών που χαρακτηρίζονται ολιγάρχες.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις \”το Κέντρο Αρμονίας\”, αν και θεωρείται φαβορί στις εκλογές αυτές θα δυσκολευτεί να σχηματίσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τοπικούς αναλυτές, με άλλα πολιτικά σχήματα, κυρίως λόγω των επίσημων σχέσεων που διατηρεί με την Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Latvijas Fakti που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή, δίνει στο κόμμα αυτό το 21% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθούν το κόμμα της Ενότητας του κεντρο-δεξιού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις και το νέο κόμμα της Μεταρρύθμισης που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος Βάλντις Ζάτλερς, με ποσοστό 15% το καθένα.

Η Ένωση των Πρασίνων και των Αγροτών, που συμμετέχει στο νυν κυβερνητικό συνασπισμό, λαμβάνει το 9% των προτιμήσεων.

Ο Βάλντις Ζάτλερς αποφάσισε να ζητήσει τον Ιούλιο τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για τη διάλυση του κοινοβουλίου που ήταν και η αιτία για τη διενέργεια των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα και τα πρώτα μερικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται την Κυριακή το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook