Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη βόρεια Μεξικανική πολιτεία Τσιουάουα, η οποία γειτνιάζει με τις ΗΠΑ, κατά τις υπάρχουσες ενδείξεις από ενέργειες στις οποίες προέβησαν άνθρωποι των καρτέλ των ναρκωτικών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πολιτειακή γενική εισαγγελία.

Τρεις νεαροί φοιτητές δολοφονήθηκαν από ένοπλους που άνοιξαν πυρ, καθώς τα θύματά τους έφταναν το Σάββατο σε μια εταιρεία ενοικίασης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Σιουδάδ Χουάρες, την πόλη του Μεξικού που μαστίζεται περισσότερο από κάθε άλλη από το οργανωμένο έγκλημα, αντίκρυ στο Ελ Πάσο του Τέξας, σύμφωνα με απολογισμό της εισαγγελίας.

Ένας έφηβος, μια γυναίκα κι ένας άνδρας περίπου 40 ετών σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση άγνωστων ενόπλων στη Σιουδάδ Χουάρες, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα αγόρι 13 ετών, σκοτώθηκαν από επίθεση σε γκαράζ συνεργείου αυτοκινήτων, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Άλλοι τρεις φόνοι αναφέρθηκαν το Σάββατο στη Χουάρες, πόλη 1,3 εκατ. κατοίκων όπου καταγράφηκαν 2.900 δολοφονίες το 2010. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή σε άλλες τοποθεσίες στην πολιτεία Τσιουάουα, κατά τον απολογισμό της εισαγγελίας.

Η πολιτεία έχει πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος στον ανηλεή πόλεμο ανάμεσα στα καρτέλ, που μάχονται για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής των ναρκωτικών στην αγορά των ΗΠΑ. Οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ, καθώς και μεταξύ των συμμοριών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου, έχουν στοιχίσει τη ζωή πλέον των 34.200 ανθρώπων μέσα σε κάτι περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, άνδρες του Μεξικανικού στρατού σκότωσαν 13 υπόπτους ως μέλη συμμοριών, τους 6 κοντά στην μεθόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέλαβαν ακόμη τρεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook