Το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου η Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Μεραμβέλλου διοργανώνει μουσικό φεστιβάλ σε funky και ροκ ρυθμούς στην πλαζ του ΕΟΤ στις 8.30 και 8.00 η ώρα αντίστοιχα.

Στο διήμερο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συγκροτήματα και τραγουδιστές από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την πόλη μας.

Τις βραδιές του φεστιβάλ θα ανοίξουν οι καλλιτέχνες Κέλλυ και Μαρία Μαυροφόρου, Παναγιώτης Χουλιάρας και Κώστας Τυμπακιανάκης και το συγκρότημα ΠΕΡΑ ΜΠΑΝΤΑ που πάντα ανταποκρίνονται θετικά σε κάθε κάλεσμά μας όλα αυτά τα χρόνια.

Την Κυριακή η βραδιά θα ξεκινήσει με παρουσίαση μουσικοθεραπείας σε άτομα με αναπηρία. Η μουσική είναι μια τέχνη η οποία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες για ανθρώπινη έκφραση και επικοινωνία. Η Μουσικοθεραπεία είναι μια σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος, η οποία γεφυρώνει την τέχνη της μουσικής με την επιστήμη της ψυχολογίας.

Στην Μουσικοθεραπεία, η μουσική χρησιμοποιείται κλινικά (κλινικός αυτοσχεδιασμός), από τον ειδικά εκπαιδευμένο μουσικοθεραπευτή, σε οργανωμένο μουσικοθεραπευτικό πλαίσιο, και σκοπό έχει να βοηθήσει στην αποκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση της πνευματικής, ψυχικής και σωματικής υγείας. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, που πάσχουν από διανοητικά, σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα, άτομα εξαρτημένα, ή άτομα σε κρίση.

Η μουσικοθεραπεία, σαν μέλος μιας ευρύτερης διεπιστημονικής ομάδας, και σε συνεργασία πάντα με αυτή, βάζει στόχους όπως την εκτόνωση, την ψυχολογική υποστήριξη, την πνευματική ανάπτυξη, την χαλάρωση, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής, για τους θεραπευόμενους.

Ειδικότερα για άτομα με κινητικές διαταραχές και καθυστέρηση της ψυχοκινητικής τους εξέλιξης η μουσικοθεραπεία μπορεί να συμβάλει σημαντικά και μέσα από την ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση της αντιληπτικής ικανότητας, στην βελτίωση ή ανάπτυξη του λόγου, στη μείωση της διάσπασης προσοχής, στην επικοινωνία, στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας, στην ενίσχυση της συναισθηματικής έκφρασης και της αίσθησης αυτοεκτίμησης.

Τα συγκροτήματα NASA FYNK, ARRAPAO MIDNIGHT και AFTER DARK που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ είναι από τη Θεσσαλονίκη και μας υπόσχονται δυο αξέχαστες βραδιές σε ροκ ρυθμούς. Το 6μελες συγκρότημα NASA FYNK που σχηματίστηκε το 1999 παίζει ρυθμικό, δυναμικό funk (εξ ου και το όνομά τους).

 Όλοι τους υπήρξαν μέλη παλαιότερων συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης (Lone Stars, Kashmir, Grasshoppers, Soul Fire, Xaxakes κ.α.) και τα τρία συγκροτήματα έχουν συμμετάσχει σε αρκετά σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχουν πραγματοποιήσει πολλές support εμφανίσεις και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες (James Brown, B. B. King, Dr Feelgood, Godfathers, Mick Taylor, Alvin Lee, Snowy White κ.α.).

Οι NASA FUNK έχουν ανοίξει τις συναυλίες του Milo z στην Καστοριά και τη Θεσσαλονίκη, στις 23 και 24 Απριλίου 2004 αντίστοιχα.

Με βάση τους τη Θεσσαλονίκη (όπου εμφανίζονται τακτικά), πραγματοποιούν συνέχεια εξορμήσεις. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες (μόνοι τους ή με συνεργασίες) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποκτήσει ένα δυναμικό κοινό, που τους ακολουθεί σε κάθε τους εμφάνιση.

Συμμετείχαν σε εκπομπές στην TV και σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές. Τα τελευταία χρόνια έχουν συνεργαστεί σε αρκετά live με τους Warriorz (hip hop σχήμα της Θεσσαλονίκης), παντρεύοντας το hip hop με τη funk. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η ηχογράφηση και κυκλοφορία (το Σεπτέμβριο του 2005) ενός CD με γενικό τίτλο «Hippofunkochoerus».

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Άγιου Νικολάου που μαθαίνοντας για την διοργάνωση του φεστιβάλ ήλθε και μας πρόσφερε εθελοντικά και αυθόρμητα βοήθεια σε όλα τα στάδια προετοιμασίας αλλά και στις δυο βραδιές που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook