Έχοντας πετύχει στο ακέραιο την αποστολή της στο Ευρωμπάσκετ και με το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του 2012 ήδη στις αποσκευές της, η Ελλάδα αποχαιρετά απόψε τη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας την οικοδέσποινα Λιθουανία με έπαθλο την πέμπτη θέση (21:00, ΕΤ1). 
Πλέον ο Ηλίας Ζούρος, οι συνεργάτες του και οι πολεμιστές τους μπορούν να απολαύσουν το σημερινό ματς με τη Λιθουανία. Δίχως άγχος, αφού έχουν πετύχει και με το παραπάνω το στόχο τους. Πέμπτοι ή έκτοι, δεν έχει καμία σημασία. Στις συνειδήσεις του κόσμου που αγαπά την Εθνική, αυτή η ομάδα είναι πολύ ψηλά και αυτό που κατάφερε τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών ισοδυναμεί με μετάλλιο… 
Η επόμενη πρόκληση θα έρθει σε ένα χρόνο και λέγεται συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη συνεχή φορά. Ο Ηλίας Ζούρος, που ούτως ή άλλως δεσμεύεται με συμβόλαιο αλλά βγαίνει «ενισχυμένος» μετά την πολύ καλή δουλειά που έκανε με τους συνεργάτες του αυτό το καλοκαίρι, θα κληθεί να οδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στο Λονδίνο. Οι υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τρία τελευταία εισιτήρια για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού (Λιθουανία, Ρωσία, Σκόπια, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Αγκόλα, Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση των Πανασιατικών Αγώνων) δεν προκαλούν τρόμο και ο δρόμος προς τη βρετανική πρωτεύουσα είναι ανοικτός. Πόσο μάλλον αν η Εθνική ενισχυθεί με τους λαβωμένους αυτού του καλοκαιριού ή κάποιους… μετανιωμένους που απείχαν από τη φετινή προσπάθεια για άλλους λόγους. Και με σύνθεση… Λιθουανίας, ωστόσο, η Ελλάδα μπορεί να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook