Δεν μετέβη τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για το Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin.

Κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθότι η κατάσταση στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Γερμανία είναι εξαιρετικά ρευστή.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν επίσης ότι θα επιδιωχθεί συνεννόηση και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Το ερχόμενο Σάββατο θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της συνέλευσης του Ταμείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών.

Επίσης, επρόκειτο να παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, μέρος των επαφών του κ. Παπανδρέου θα γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.