Στο πολιτικό της γραφείο στα Χανιά υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής Ευαγγελία Κουρουπάκη, την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά Αργυρώ Γαναδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η βουλευτής ζήτησε από την κυρία Γαναδάκη αναλυτική ενημέρωση για τη 2η Ελληνογερμανική Συνάντηση που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Polis τον Νοέμβριο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αφορά στην εταιρική σχέση Ελλάδας – Γερμανίας.

Η εκδήλωση, όπως ανέφερε η κυρία Γαναδάκη, έχει ως επίκεντρο τη συνεργασία των 2 χωρών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανόμενης της συνεργασίας αδελφοποιημένων πόλεων αλλά και της προώθησης νέων αδελφοποιήσεων.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε από την Επίτιμη Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την επικείμενη ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τον σχεδιασμό και την διεκπεραίωση έργων με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, η κυρία Γαναδάκη αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη δυνατότητα που δίνεται μέσω της εταιρικής σχέσης και των επιμέρους συνεργασιών των γερμανικών και ελληνικών πόλεων για χρηματοδότηση κοινών projects από επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε.

Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση κατέληξε σε μια εκατέρωθεν διαβεβαίωση για τη διατήρηση μιας δημιουργικής επικοινωνίας μεταξύ της Επιτίμου Προξένου και της Βουλευτού Χανίων.