Την τελευταία της πνοή άφησε η μεγαλύτερη  κόρη του γερουσιαστή Edward Kennedy, Kara. Σύμφωνα τον αδελφό της Patrick η αιτία θανάτου της 51χρονης Kara ήταν καρδιακή προσβολή.

Η Kara τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που έδινε ευκαιρίες σε αδύναμους οικονομικά ανθρώπους που είχαν ως ενασχόληση την τέχνη.  

Η Κένεντι, που ήταν τηλεοπτική παραγωγός και κινηματογραφίστρια, «υπήρξε θύμα κατά τα φαινόμενα μιας καρδιακής προσβολής στο τέλος της ημερήσιας άσκησής της», ανέφερε ανακοινωθέν του οικογενειακού ινστιτούτου.

Η Κένεντι είχε προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα το 2002, που την είχε εξασθενίσει. Πέθανε σε γυμναστήριο κοντά στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Η Kara, όπως αναφέρει το protothema, μεγαλύτερο παιδί του Edward Kennedy, αφήνει πίσω τα παιδιά της, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στην εφηβεία, την μητέρα της και τα αδέλφια της, Τεντ Τζούνιορ και Πάτρικ πρώην μέλος του Κογκρέσου που αποσύρθηκε τον Ιανουάριο.

Ο πατέρας της είχε πεθάνει το 2009 χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Kara είχε βοηθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία για να επανεκλεγεί στη Γερουσία το 1988. «Η κόρη μου ήταν η καλύτερή μου φίλη», δήλωσε η μητέρα της Τζόαν Κένεντι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook