Μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην περιοχή των φυλών, ανακοίνωσαν πακιστανικές πηγές ασφαλείας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο νότιο Ουαζιριστάν, περιοχή που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο προπύργιο της Αλ Κάιντα στον κόσμο και ορμητήριο ορισμένων οργανώσεων των Αφγανών Ταλιμπάν.

\”Το μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος της κοινότητας Ζανγκάρα, κατά τα φαινόμενα λόγω ενός τεχνικού προβλήματος\”, ανέφερε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στην Πεσαβάρ.

Η Ζαγκάρα βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια της Ουάνα, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής.

Δύο πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ουάνα επιβεβαίωσαν τη συντριβή.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει το protothema.gr, πακιστανοί αξιωματούχοι στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένοπλοι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου που φυλασσόταν από δυνάμεις ασφαλείας και φιλοκυβερνητικά ένοπλα μέλη φυλών.

Οπλισμένοι με πυροβόλα και χειροβομβίδες οι Ταλιμπάν σκότωσαν τέσσερα μέλη της εθνότητας Παστούν και έναν στρατιώτη, κατά την επίθεση αυτή που έγινε αργά χθες Σάββατο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 10 Ταλιμπάν, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην περιοχή Χάιμπερ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

\”Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων των Ταλιμπάν\”, είπε ο αξιωματούχος, ο Ρεχάν Χατάκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook