Την ανάγκη να παρουσιαστούν συγκεκριμένοι αριθμοί που να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το πρόγραμμα στήριξης, υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

\”Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Χωρίς τη θετική έκθεση της τρόικας, δεν μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας\”, λέει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας \’Bild am Sonntag.

Επίσης όπως σημειώνει το protothema.gr, αναφέρεται στο νέο φόρο ακινήτων, αλλά είναι επιφυλακτικός για την αποτελεσματικότητά του. \”Η Ελλάδα αποφάσισε έναν νέο φόρο, τον οποίο επιβάλλει αυτόν τον χρόνο ως έκτακτη εισφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Θα δούμε, εάν αυτό θα λειτουργήσει\”, σημειώνει.

Ο Γερμανός υπουργός υπογραμμίζει τη σημασία που έχει σήμερα η εμφάνιση αποτελέσματος από την ελληνική πλευρά.

\”Οι Έλληνες πρέπει παρουσιάσουν αριθμούς, οι οποίοι να επιβεβαιώνουν ότι είναι εντός του προγράμματος\”, τονίζει. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι \”ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον λόγο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Γι\’ αυτό και έχει ισχυρή επίδραση στους άλλους συναδέλφους ότι ο Γερμανός υπ. Οικονομικών ήρεμα και χωρίς εξάρσεις εξήγησε ότι, όσο η αποστολή της τρόικα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επόμενη δόση, δεν θα πληρωθούν χρήματα\” στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook