Στους εννέα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά τη συντριβή ενός καταδιωκτικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά σε εξέδρα όπου βρίσκονταν θεατές, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Ρίνο της Νεβάδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό σορών στα συντρίμια του καταδιωκτικού P-15 Mustang.

«Πενήντα τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής. Οι νοσοκομειακές αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο δύο ανθρώπων. Βρήκαμε επτά σορούς στο διάδρομο, ανάμεσά τους και του πιλότου», ανέφερε ο Ντέιβ Έβανς, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενώ αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους ακόμη δύο θεατές.

Από τους 54 τραυματίες οι οκτώ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των νοσοκομειακών αρχών, ενώ συνολικά 17 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σήμερα.

Σύμφωνα με τον Μάικ Χάτον, επικεφαλής της Αεραθλητικής Ένωσης του Ρίνο, ότι το δυστύχημα φαίνεται να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους λίγο πριν τη συντριβή του προσπάθησε να το οδηγήσει μακριά από το συγκεντρωμένο πλήθος

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει έρευνα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, ενώ συγκεντρώνονται φωτογραφίες και βίντεο από τους παρευρισκόμενους στην επίδειξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook