Υπό το ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα, που διεφάνη και στο Eurogroup της Παρασκευής, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων και αργά το μεσημέρι (15:30) θα προεδρεύσει κυβερνητικής σύσκεψης, που όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει τη λήψη νέων μέτρων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η απόλυση προσληφθέντων του 2010 και του 2011.

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με το in.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Εξετάζονται τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος το απόγευμα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Στη σύσκεψη, μετέχουν οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πριν από τη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 14:30, εν όψει της κρίσιμης κυβερνητικής σύσκεψης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook