Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τηνταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι το γεγονός ότι συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια νέες εφευρέσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να μας «λύσουν» τα χέρια, να μαςδιευκολύνουν τη ζωή και να καλύψουν ορισμένες καθημερινές μας ανάγκες (Το κατά πόσο πολλές από αυτές τις ανάγκες είναι πλασματικές είναι μεγάλη κουβέντα).

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το mediagate.gr, υπάρχουν φορές που μερικά gadgets όχι μόνο δεν καταφέρνουν να μας βοηθήσουν, αλλά αντιθέτως περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα και δημιουργούν πονοκεφάλους!

Δείτε τα top 5 προϊόντα που φτιάχτηκαν για να μας ωφελήσουν και κατέληξαν να μας ταλαιπωρούν!

1. O ελβετικός σουγιάς-γίγας

sougias

Κόβει, βιδώνει, πριονίζει, ανοίγει μπουκάλια και όπως έλεγε στο Θου Βου ο αείμνηστος Βέγγος«ξεβουλώνει νεροχύτες». Ο πιο δύσχρηστος σουγιάς ever περιέχει 85 εργαλεία. Εκτός από τοπρόβλημα της μεταφοράς, φανταστείτε πώς θα είναι να κόβετε ένα μικρό κομμάτι ξύλο με ένα πριόνι που βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο… τούβλο!

2. Η καφετιέρα με αναγνώριση φωνής

kafetiera

«Να μου έχεις έτοιμο έναν καφέ σε 10 λεπτά». Φαίνεται τέλειο ε; Κι όμως… Σκεφτείτε να είστεαγουροξυπνημένοι με φωνή… νταλικέρη και να θέλετε επειγόντως καφέ. Δίνετε την «παραγγελία» στην καφετιέρα κι αυτή δεν αναγνωρίζει την αλλοιωμένη φωνή σας, τι κάνετε;; ΧΑ!

3. Το… εργονομικό keybοard

keyboard

Στo συγκεκριμένο πληκτρολόγιο μπορείτε να τοποθετήσετε τα χέρια σας με τέτοιο«ορθοπεδικό» τρόπο έτσι ώστε να μην πονάτε από τη συχνή χρήση. Ως εδώ όλα καλά. Το περίεργο αυτό keyboard όμως έχει και ενσωματωμένους καθρέφτες έτσι ώστε να βλέπετε τα χέρια σας ενώ πληκτρολογείτε! Ανούσιο όσο δεν πάει, δίνει άλλη διάσταση στην «τυφλή γραφή».

4. Ηλεκτρικό λίφτινγκ μύτης

nose

Υποτίθεται πως μέσω δονήσεων κάνει τη μύτη σας πιο κομψή και πιο ελκυστική. Αλλά περισσότερο μοιάζει με hi-tech συσκευή βασανιστηρίων του Μεσαίωνα. Θέλετε να γίνετε πιο όμορφη; Εμπιστευτείτε έναν γιατρό…

5. Ρετρό ακουστικό για κινητά

thl

Ωραία τα ρετρό gadgets αλλά αυτό ξεφεύγει… Πέρα από το ότι η διακριτικότητα πάει περίπατο, υπάρχουν εδώ και χρόνια τα hands free. Τα κινητά τηλέφωνα εφευρέθηκαν για να αποφέγουμε τα καλώδια, ποιος ο λόγος να τα ξαναμπλέξουμε; Εκτός κι αν θέλετε να τηλεφωνήσετε στον Μπάτμαν