Υποστηρίζουμε τους \’Ελληνες με τη μορφή δανείου και όχι δωρεάς, δηλώνει ο Φρ. Μπαρουέν και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Ευ. Βενιζέλο όπως δημοσιεύει η enet.gr.

Δεν δίνουμε χρήματα στους \’Ελληνες. Και όση συμπάθεια και εάν έχουμε γι\’ αυτούς, δεν τους δίνουμε χρήματα για την απλή ευχαρίστηση να είμαστε αλληλέγγυοι. Στόχος είναι να σώσουμε το ευρώ. Το ευρώ είναι το πολύτιμο αγαθό μας, το κοινό μας νόμισμα, το βασικό μας κεκτημένο, είναι ένα στοιχείο σταθερότητας\” ήταν η απάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση “τι θα έλεγε στο 68% των Γάλλων που δημοσκόπηση θέλει να μην επιθυμούν να δώσουν άλλα χρήματα στην Ελλάδα”.

Όπως εξήγησε “υποστηρίζουμε επομένως τους \’Ελληνες με τη μορφή δανείου και όχι δωρεάς. \’Αλλωστε υπήρξε μια εξέλιξη την 21η Ιουλίου, αφού αποφασίσθηκε να μην γίνεται πλέον δανεισμός κατ\’ ευθείαν από κράτος σε κράτος, αλλά θα υπάρχουν εγγυήσεις που θα δίνονται στο EFSF, το οποίο θα συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα \”.

Όταν ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe1 παρατήρησε πως η άτυπη σύνοδος των υπουργών Eurogroup-Ecofin, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, \”απέτυχε\” και η εκταμίευση της έκτης δόσης στην Ελλάδα αναβλήθηκε, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν υπήρξε θέμα αναβολής, αλλά όπως προβλεπόταν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στην τρόικα για τη σύνταξη της έκθεσής της.

\”Η τρόικα έχει ανάγκη περισσότερο χρόνο και περισσότερες εγγυήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να παραδώσει την αναφορά της για την έκτη δόση. Οι παρατηρητές βρίσκονται στη χώρα και συνεχίζουν το έργο τους. Η Ελλάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές της\” είπε ο Μπαρουέν.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον \’Ελληνα ομόλογό του, Ευ. Βενιζέλο, \”ότι θα μπορέσει να αναπτύξει ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία ή ακόμα συμπληρωματικούς φόρους\”, προσθέτοντας όμως ότι \”την ευθύνη για την έκθεση την έχουν οι παρατηρητές της τρόικας. Εμείς θα κοιτάξουμε την έκθεση\”.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία για την ευρωζώνη η ταχύτερη έγκριση του νέου θεσμιικού πλαίσιου του EFSF, στο πλαίσιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου δήλωσε \”έχουμε μια μέθοδο, ένα ημερολόγιο και μια στρατηγική να εφαρμόσουμε με το Ταμείο υποστήριξης της ευρωζώνης το οποίο αποτελεί μια σημαντική πρόοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το εργαλείο αυτό είναι καλό, δεν έχει όμως ακόμα μπει σε ισχύ. Τα κοινοβούλια των 17 χωρών θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις επικυρώσεις έως τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσει να μπεισε εφαρμογή γύρω στις 15 Οκτωβρίου \”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook