Την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες», σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, μιας και οι Αρκάδες έχουν ίδιους στόχους.

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με σκόρερ τους Μπακαγιόκο (21΄), Γεωργίου (60΄), Ζαϊρί (84΄) έφτασε στο πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Ισοφάρισε προσωρινά με αμφισβητούμενο πέναλτι ο Τσαμπούρης (37΄).

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δύο φορές έφτασαν κοντά στο γκολ.

Στο τέταρτο λεπτό, ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής τον υπέδειξε σωστά σε θέση οφ σάιντ. Στο δέκατο λεπτό, ο Μπακαγιόκο βρήκε δίχτυα, όμως και πάλι ο Ιβοριανός ήταν ένα βήμα πιο μπροστά και το γκολ δεν μέτρησε.

Ο ΠΑΣ κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη των παικτών του Αστέρα, δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να πιέσει και να φτάσει στο γκολ. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Μπακαγιόκο, έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα.

Η υπεροχή του ΠΑΣ απέδωσε καρπούς στο 21ο λεπτό. Ο Μπεσέρα πέρασε στον Μπακαγιόκο και αυτός με ωραίο σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Από το 30΄και μετά, ο Αστέρας βελτίωσε αισθητά την εικόνα του και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 37΄ έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Ουσέρο με τον Λίλα, είχαν μια επαφή στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι,το οποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των παικτών του ΠΑΣ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσαμπούρης και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάτι καλό και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ παθιασμένο για τη νίκη. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλο πήρε τον έλεγχο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Τζημόπουλος με μπαλιά διαβήτη βρήκε τον Γεωργίου στην περιοχή του Αστέρα, αυτός κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με ιδανικό τελείωμα δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ήταν συνεχώς μια απειλή για την άμυνα του Αστέρα. Η είσοδος των Κυριάκου και Ζαϊρί βοήθησε στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Μαροκινός μέσος, με ατομική ενέργεια βρήκε δίχτυα και έδωσε πανηγυρικές διαστάσεις στην πρώτη νίκη του «Άγιαξ της Ηπείρου» στη μεγάλη κατηγορία.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου ( 58΄Κυριάκος), ΝτεΒινσέντι(79΄ Ζαϊρί), Μπεσέρα, Γεωργίου(73΄ Ανδράλας), Μπακαγιόκο

Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46΄Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα , Λαδάκης, Ουσέρο (70΄Εγκόν) Κερ, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε (56΄ Μάρτινς)

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook