Η ταινία «Στη Κορφή» για το βουνό-σύμβολο της Κρήτης, τον Ψηλορείτη, και για όσους εξακολουθούν να βγαίνουν στην κορφή του συνεχίζοντας μια παράδοση που χάνεται στον χρόνο,  θα μετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτρα.

Στην ταινία «Στην Κορφή» της Ε.Λαλουδάκη και του M. Pizzocaro συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ψαραντώνης, ο αξέχαστος Γ. Σακελαράκης, ο καθηγητής Robin Lane Fox, ο Χ.Φασουλάς από το ΜΦΙ Κρήτης, ο Ηγούμενος της  Μονής Δισκουρίου κ.ά.

Η ταινία στην «Στην Κορφή» είναι από όλες τις απόψεις ένα προσωπικό στοίχημα για τους δημιουργούς της.

 Η Ελισάβετ και ο Massimo, δημοσιογράφος και φωτογράφος αντίστοιχα, με μακρά θητεία στον χώρο των περιοδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον κινηματογράφο. Γύρισαν την ταινία εντελώς μόνοι τους, από την αρχή ως το τέλος. Δεν ήταν ούτε εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Όπως και η ανάβαση στην κορφή του Ψηλορείτη: ξεκινάς για να ανέβεις ένα βουνό και βρίσκεις έναν ολόκληρο κόσμο.

Η ταινία έχει ήδη παρουσιαστεί στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθώς και στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011, στις 18.00.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook