Ούτε αυτή την φορά ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον κακό του δαίμονα την ΑΕΚ από την οποία έχασε την Κυριακή το απόγευμα στο ΟΑΚΑ με 1-0 με τον Μάκο στο 31΄ με σουτ να είναι ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Εργοτέλης έδειξε για ακόμη μια φορά πολύ καλό πρόσωπο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα σε μια ΑΕΚ που δεν έπαιξε σπουδαία μπάλα απλώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε αντίθεση με την κρητική ομάδα που έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ακόμη και με 0-2 πριν ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους ο Μάκος.

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο 6΄ με τον Πίρσον να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Μπέλεκ.

Ο Εργοτέλης έχασε μέσα σε δύο λεπτά την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ όμως ο Μπούντιμιρ τόσο στο 14΄ όσο και στο 16΄ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αραμπατζή σε φάσεις που είναι «ψωμοτύρι» για την κλάση του.

Στο 22΄ ο Μπέτο από μισό μέτρο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Αραμπατζή , και αφού ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε για γκολ ο νόμος του ποδοσφαίρου λειτούργησε υπέρ της ΑΕΚ που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31΄. Ο Γκούντονσεν έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μάκο αυτός βρέθηκε απέναντι στον Πίρσον και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ ανέβηκε και άλλο και είχε την ευκαιρία να βγάλει το άγχος από πάνω της στο 40΄ . Ο Λεονάρντο σέντραρε από τα αριστερά και ο Χίμπλιγκερ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίρσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει το 1-0 περιμένοντας τον Εργοτέλη που όμως δεν είχε την ίδια καλή απόδοση με το πρώτο μέρος.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Ν. Καραγεωργίου και πάλι είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στο 53΄ το πλασέ του Φραγκουλάκη πέρασε άουτ, ενώ στο 68΄ ο Αραμπατζής απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Κουτσιανικούλη μέσα από την περιοχή.

Μετά το 70΄ οι παίκτες του Εργοτέλη έμειναν από δυνάμεις από την υπερπροσπάθεια που έκαναν για να ισοφαρίσουν το παιχνίδι και η ΑΕΚ βρήκε κενούς χώρους για να κάνει το 2-0 χάνοντας καλές ευκαιρίες στο 79΄ σε σουτ του Γκέντζογλου που σταμάτησε πάνω στο Σίλβα Τζούνιορ, και σε φαλτσαριστό πλασέ του Λεονάρντο στο 85΄ με την μπάλα να «γλείφει» το δεξί κάθετο δοκάρι.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Γεωργέας, Κάλα, Μανωλάς, Μάκος, Γκέντζογλου, Λεοντάρντο, Χοσέ Κάρλος (59\’ Μπέρνς), Γκούντγιονσεν (67\’ Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ (72\’ Βάργκας).

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Γιοβάνοβιτς, Σίβλα Ζούνιορ, Μπέτο, Φραγκουλάκης (67\’ Καρέλης), Ρομάνο (75\’ Χαντί), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook