Οι «οργανώσεις Χανίων, Κισσάμου και Σφακίων» του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-Κ.Α.Π. «Σπίθα» οργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο «Νέα Αντίσταση, Τώρα!», που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2011.

Στις εκδηλώσεις αυτές, στα Χανιά, τόπος καταγωγής του, θα συμμετέχει ο Ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», αγωνιστής της πατρίδας και της δημοκρατίας Μίκης Θεοδωράκης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

20 Σεπτ.2011
• 11:00: η ώρα: Μπαίνοντας στο νομό Χανίων από το νομό Ρεθύμνου, στον Ιστορικό Αποκόρωνα, τόπο μεγάλων εθνικών αγώνων και θυσιών, τόπο ανδρείας, ρίζα των λευκών Ορέων και μήτρα του ριζίτικου τραγουδιού, (παραδοσιακό κέντρο «Ιπποκορώνιον», Νίππος Αποκορώνου) κρητικοί δημοκράτες και πατριώτες υποδέχονται (με ριζίτικο, χορό , κρητικά δώρα και φιλοξενία) τον Μίκη Θεοδωράκη και Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Ιδρύει τις οργανώσεις Αποκορώνου και Ρεθύμνου του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών-ΚΑΠ «Σπίθα»).

• 11:30: Συνέντευξη τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης δυτικής Κρήτης και τους ανταποκριτές δυτικής Κρήτης των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης.

• 12:30: Φιλοξενία

• 13:20: Αναχώρηση Μίκη Θεοδωράκη

___________________________________
• 18:45: «Νέα Αντίσταση και Νέα Γενιά». Συνάντηση με μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χανίων και συνοδούς καθηγητές των (ξενοδοχείο Πόρτο Βενετσιάνο, παλιό Λιμάνι Χανίων). Ο Μίκης παραχωρεί συνέντευξη στα παιδιά της συντακτικής επιτροπής του μαθητικού περιοδικού «Λόγια του Θρανίου» και τμήμα της χορωδίας του σχολείου τραγουδά, ευχαριστώντας, «δυο τραγούδια που, εσύ Μίκη μας έμαθες»

• 19:10: Αναχώρηση για τον Ιστορικό Θέρισο.

• 19:30: Επίσκεψη στο Στρατηγείο( Μουσείο) του Ελευθερίου Βενιζέλου (σημαία της επανάστασης 1905) και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

• 20:00: Καφέ και ρακί με παλιούς Θερισιανούς, μνήμες…

• 20:30: Συνεστίαση. «Οι Σπιθίτες τιμούν τον Μίκη». Χαιρετισμός από τον ομότιμο καθηγητή κ. Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο. Δείπνο, κρητικά και πατριωτικά τραγούδια …από την παρέα (περιορισμένες θέσεις, όσα μέλη του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και φίλοι, επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης, στους τηλ. αριθμούς:6973554266 & 6977439818, προκειμένου να αποκτήσουν το υποχρεωτικό δελτίο εισόδου-πρόσκληση)

21η Σεπτεμβρίου

• 10:00 η ώρα: καφές-πρωίνό, συνάντηση με σ.ε. Κ.Α.Π. Ν. Χανίων, παρουσίαση πρότασης για «Διεθνές συνέδριο για τον Ελληνισμό και τη νέα γεωοικονομία στην περιοχή»

• 11:30 η ώρα: Επίσκεψη Μ. Θεοδωράκη στο Μουσείο οικίας Θεοδωράκη, υποδοχή από τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη και ενημέρωση για την πορεία εργασιών δημιουργίας του Μουσείου

• 20:00 η ώρα: Εκδήλωση στο θέατρο ανατολικής τάφρου με 2λεπτους χαιρετισμούς από εκπροσώπους Σπίθας Ρεθύμνου, Σπίθας Αποκορώνου, Σπίθας Κισάμου, Σπίθας Σφακίων, 10λεπτη ομιλία από τον εκπρόσωπο της Σπίθας Χανίων δικηγόρο Νίκο Χατζημιχελάκη, 10λεπτη ομιλία από τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής της ΚΑΠ Γιώργο Κασιμάτη και κεντρική πολιτική ομιλία από τον Μίκη Θεοδωράκη.

• 21:00: Συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: «Η πατρίδα, πάλι τραγουδά!»

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη που θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανατολική τάφρο, το βράδυ της τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου. Συντελεστές: ΟΙ «PRIMAVISTA» ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΠΙΑΝΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΝΤΙΝΗΣ, ΚΙΘΑΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΛΕΝΑ ΟΡΜΥΛΙΩΤΟΥ, ΒΙΟΛΙ-ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΣΙΑΡΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΛΩΤΑΣ, ΤΥΜΠΑΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΩΛΙΔΑΚΗΣ, ΜΠΑΣΟ και οι: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΕΡΟΥΛΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΖΩΗ ΚΟΛΛΑΡΟΥ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, TΡΑΓΟΥΔΙ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ, TΡΑΓΟΥΔΙ.
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΗΧΟΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΣ: K. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook