Την διακοπή της σύμβασης με το ΙΚΑ, αποφάσισαν 11 ιδιώτες γιατροί – πνευμονολόγοι των Χανίων οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξη μήνες. Πρόκεται για γιατρούς, συμβεβλημένους, με ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ, οι οποίοι εξυπηρετούσαν στα ιατρεία τους και ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σε δημόσια επιστολή τους προς τους ασφαλισμένους οι συγκεκριμένοι γιατροί αναφέρουν τα εξής :

\”Αγαπητέ ασφαλισμένε του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες ελευθεροεπαγγελματίες πνευμονολόγοι των Χανίων σου απευθυνόμαστε έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης που ζούμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό στη χώρα.

Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες εξυπηρέτησής σου από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Χανιά είχαμε δεχθεί τη συμμετοχή μας στο σύστημα παροχής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από τους γιατρούς τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ. Είχες δηλαδή τη δυνατότητα να εξετάζεσαι και να γράφεις τα φάρμακά σου στους περισσότερους από εμάς.

Εισήλθαμε σε αυτό το σύστημα έχοντας τις διαβεβαιώσεις από το ΙΚΑ προς εμάς ότι οι οικονομικές οφειλές του με το νέο σύστημα θα εξυπηρετούνταν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος (από το ΙΚΑ μας είχαν πει εντός 45 ημερών). Δυστυχώς όμως τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά. Από την έναρξη αυτού του συστήματος, δηλαδή εδώ και 6 μήνες, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή διάθεση από το ΙΚΑ να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς εμάς.

Εξαναγκαζόμαστε λοιπόν να διακόψουμε τη σύμβαση.

Αγαπητέ ασφαλισμένε, στις δύσκολες εποχές που περνάμε η απόφασή μας για διακοπή αυτής της σύμβασης δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η λειτουργία των ιατρείων μας όμως μας δημιουργεί πάγια έξοδα που πρέπει και εμείς με την σειρά μας να εξοφλήσουμε.

Με την συγκεκριμένη σύμβαση του ΙΚΑ, όπως και με τις συμβάσεις τύπου ΕΟΠΥΥ, οδηγούμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο και κλείσιμο των ιατρείων μας. Δυστυχώς είναι παραπάνω από τις δυνάμεις μας, όσο και αν προσπαθήσαμε για το αντίθετο, να συνεχίσουμε να συντηρούμε ένα Σύστημα Υγείας που δεν πληρώνει τον γιατρό που συμμετέχει. Ελπίζουμε για καλύτερες μέρες και ζητούμε την κατανόησή σου.

Βαληλή Μαρία – Βουλγαράκη Όλγα – Βουλγαρίδης Μηνάς – Γεωργουδάκης Γρηγόριος

Δημητριάδου Μαρία – Καλογεράκης Στυλιανός – Μαρκάτος Μιλτιάδης – Μιχελάκη Ελένη

Νικολουδάκης Θεοχάρης – Πρωτοπαπαδάκης Χαράλαμπος – Σολάκης Αθανάσιος\”

Η διακοπή της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στα ιατρεία των γιατρών θα ισχύσει απο τον επόμενο μήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες \”έτοιμοι\” να προχωρήσουν σε διακοπή των σχετικών συμβάσεων είναι και άλλοι ιδιώτες γιατροί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook