«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη -που μετατέθηκε χρονικά για τις 19:00, χωρίς να διευκρινιστούν οι λόγοι- μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters, τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 19:00.

Το πλαίσιο των μέτρων σύμφωνα με το in.gr, που θα συμφωνηθεί με την τρόικα επικεντρώνεται στην περικοπή δαπανών στο Δημόσιο, όπως αυτές περιγράφονται μεταξύ άλλων στον 15λογο των παρεμβάσεων που ζητούν οι εταίροι.

Κυρίαρχη θέση έχουν οι 100.000 απολύσεις από το Δημόσιο έως το 2015, η εφεδρεία, η περικοπή μισθών και συντάξεων. Διαβάστε εδώ τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα.

Επιπλέον, η τρόικα ζητεί την διακοπή καταβολής σύνταξης δικαιούχων του Δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών.

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων που συζητείται με την τρόικα καθορίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης, διαμορφώθηκε ένα καθαρό πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της τρόικας με στόχο, όπως είπε, «να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να διαμορφώσουμε προϋπολογισμό του 2012 που οδηγεί σε πρωτογενή πλεονάσματα και να δείξουμε ότι έχουν γίνει βήματα και θα κάνουμε πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα».

Οι αποφάσεις αυτές είναι αναγκαίες «αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία, να είμαστε στον πυρήνα της Ευρωζώνης, και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται», όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook