Μέτρα ανακούφισης για όσους «αιφνιδιάστηκαν» από τα μέτρα που πήρε πέρσι η κυβέρνηση ζητάει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για τη λήψη νέων µέτρων λιτότητας και δηλώνει την έντονη διαφωνία του με το γερμανικό σχέδιο που απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος για να συμπεριληφθούν η μείωση του χρέους και το ποσοστό του ελλείμματος. «Δεν με ελκύει η πρόταση της κ.Μέρκελ» αναφέρει.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ.Πάγκαλος τονίζει ότι «πριν από το τέλος του χρόνου πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τους ανθρώπους αυτούς που αιφνιδιάστηκαν από τα περσινά μέτρα και δυσχέρανε το βιοτικό τους επίπεδο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, λέγοντας ότι « η προσπάθειά μας παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε, θα έχει αποτέλεσµα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό σήµερα, αλλά πιστεύω ότι το \’13 ή ακόµη περισσότερο το \’14, µπορεί να έχουµε πλεόνασµα. Αυτό θα οδηγήσει µε τη σειρά του σε χαµηλότερα επιτόκια δανεισµού, καλύτερη διαχείριση του χρέους, ρευστότητα στην αγορά, αύξηση του ΑΕΠ».

Σχετικά με την πρόταση της Μέρκελ ο κ.Πάγκαλος εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με το γερμανικό σχέδιο που απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγματος για να συμπεριληφθούν η μείωση του χρέους και το ποσοστό του ελλείμματος.

«Το Σύνταγµα µπορεί να αναθεωρηθεί. Αλλά απορρίπτω διαρρήδην τη σκέψη να υπάρχει κοινοτική απόφαση να παρεµβαίνουν σε όλα τα εθνικά Συντάγµατα. Στην Ελλάδα γίνεται µια συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απορρίψει αυτή την προοπτική. Η αναθεώρηση έχει νόηµα αν αφορά και άλλα θέµατα που εκκρεµούν. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγµα από αυτό που επιζητεί η κ.Μέρκελ. ∆εν µε έλκυε η σκέψη να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο γερµανικό σχέδιο διάσωσης. Αυτή είναι ίσως µια καλή αφετηρία για συζήτηση. Το ναι ή το όχι» αναφέρει.

Αναφερόμενος στο θέμα των απεργιών, ο κ.Πάγκαλος χαρακτηρίζει αδιανόητο και απαράδεκτο αυτό που κάνουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες, φέρνοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς. «Απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, υπάρχει και το αναφαίρετο δικαίωμα εκείνου που θέλει να εργαστεί».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook