Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα «σίγουρη» ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία ημέρα μετά την ιστορική ήττα του κυβερνητικού της εταίρου, των Φιλελεύθερων (FDP) στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου.

«Για κάθε απόφαση που πρέπει να υιοθετήσει στη Μπούντεσταγκ ο (κυβερνητικός) συνασπισμός θέλουμε να έχουμε την πλειοψηφία των δυνάμεών μας. Αυτό συνέβη για κάθε ευρωπαϊκή πολιτική απόφαση φέτος και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συμβεί» και στις 29 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε η Μέρκελ.

Η υιοθέτηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θεωρείται πάντως βέβαιη, καθώς ένα μεγάλο μέρος των σοσιαλδημοκρατών και των πράσινων βουλευτών έχουν διαβεβαιώσει την καγκελάριο ότι θα το υπερψηφίσουν.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εχθρική στάση που έχει υιοθετήσει το FDP τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ προς τα σχέδια για ευρωπαϊκή βοήθεια, η Μέρκελ επεσήμανε ότι «στην κρίση του ευρώ καθένας πρέπει να επιλέγει τις φράσεις του με προσοχή».

«Το να ξεπεράσουμε την κρίση στην ευρωζώνη είναι μία ιστορική αποστολή», δήλωσε, ενώ υπογράμμισε ότι: «Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πάντως, σύμφωνα με την καγκελάριο η δουλειά της κυβέρνησής της δεν θα «είναι πιο δύσκολη» μετά τα άσχημα αποτελέσματα του FDP στις χθεσινές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook