Σε νέες κατασχέσεις και καταστροφή λαθραίων προϊόντων που διέθεταν στα «σεντόνια» τους παράνομοι μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης προχώρησε μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παραεμπορίου.

Συγκεκριμένα, μεικτό κλιμάκιο ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις οδούς Καρμπολά και Τοσίτσα (περιοχή Ρωμαϊκής Αγοράς) και στην πλατεία Αριστοτέλους. Συνολικά έγιναν 33 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, και έγιναν 22 προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα παρελήφθησαν και καταστράφηκαν άμεσα στο σπαστήρα του Δήμου.

«Οι έλεγχοι οι οποίοι έγιναν σήμερα, όπως και οι προηγούμενοι και αυτοί που θα ακολουθήσουν, έχουν ως ζητούμενο, την αποκατάσταση της εικόνας σε γειτονιές του ιστορικού κέντρου και σε άλλες περιοχές της πόλης μας, οι οποίες δυστυχώς αλώνονται και αλλοιώνονται από την εμφάνιση παραβατικών συμπεριφορών», ανέφερε η επικεφαλής της επιχείρησης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Οι εξορμήσεις του Δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, έχουν στόχο την προστασία της αγοράς από τα προβλήματα που προκαλεί η παράνομη δραστηριότητα των «σεντονιών», τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και την βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο spnews.gr, ότι ο Γενικός Διευθυντής της ΝΙΚΕ ΕΛΛΑΣ Μιχάλης Μαλαματίνας με επιστολή του προς την Αντιδήμαρχο Καλυψώ Γούλα εκφράζει τις ευχαριστίες του για «την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής σας για την πάταξη του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη από μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας».

Και η επιστολή καταλήγει «Οι ενέργειες αυτές έχουν συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας των εμπορικών δρόμων της πόλης και στην προστασία τόσο των εμπόρων όσο και των τελικών καταναλωτών της Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook