Με τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις 23/6/2011 ότι «δεν μπορεί το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό να επιβαρύνεται με φόρους που επιτελούν άλλους σκοπούς», ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του Χρέους», στο Πολύκεντρο Νεολαίας τη Δευτέρα.

Ξεκινώντας από την τρέχουσα επικαιρότητα, τα μέλη της πρωτοβουλίας τόνισαν πως η αντισυνταγματική επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι «η κλωστή που θα τραβηχτεί για να ξηλώσει ολόκληρη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας» επισημαίνοντας πως αυτή την περίοδο οργανώνονται αντιδράσεις πολιτών στο νέο χαράτσι, ενώ ήδη συντονίζεται Ομάδα Νομικής Βοήθειας για την υποστήριξη συνολικής αντίδρασης, ενδεχομένως μέσω μαζικών προσφυγών κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Στη συνέντευξη Τύπου μοιράστηκε και δήλωση του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Κρήτης Μανώλη Ανδριανάκη, αλλά και δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλη Κουμαντάκη, οι οποίοι τάσσονται κατά της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου.

«Να φύγουν»

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των «Πολιτών κατά του Χρέους» που πήραν το λόγο τόνισαν πως κεντρικός τους στόχος είναι «Να φύγει η τρόικα και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει ή θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική\”.

Ο Αντώνης Βασιλείου τόνισε πως «το κομμάτι του πληθυσμού που τάσσεται κατά του Μνημονίου είναι πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, άσχετα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσεται ο καθένας και πως στόχος είναι η ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο στη Βουλή».

Η Κλειώ Δερμιτζάκη τόνισε πως αυτά τα μέτρα δεν έχουν τέλος, καθημερινά θα έρχονται και καινούρια. Όπως δήλωσε «η κίνησή μας κρατά το σημαντικότερο από τα αιτήματα που έβαλαν οι Πλατείες το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι “Να φύγουν”. Αυτή είναι η μόνη λύση για να δούμε άσπρη μέρα».

Τέλος, ο Γιώργος Γκούφας είπε πως οι «Πολίτες κατά του Χρέους» ζητούν από όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο να πυκνώσουν τις γραμμές της πρωτοβουλίας χωρίς κομματικές ταυτότητες. «Να προλάβουμε το τσουνάμι των νέων μέτρων, να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, τις συντάξεις, τα όνειρα και το χαμόγελό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» απευθύνουν κάλεσμα στους Ηρακλειώτες για την επόμενη ανοιχτή τους συνέλευση στο Πολύκεντρο, την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με στόχο το σχεδιασμό των πρώτων δράσεών τους.

Δείτε τη δήλωση του Ε. Βενιζέλου εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook