Ενιαία θα είναι η συμμετοχή της Κρήτης στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών του κόσμου που πραγματοποιείται ανά διετία στην Κολωνία της Γερμανίας.

Πρόκειται για την έκθεση «Anuga 2011»που θα γίνει από 8 έως 12 Οκτωβρίου με 6.500 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη στηρίζει οικονομικά την συμμετοχή μας με περίπτερο 300 τ.μ. όπου θα πάρουν μέρος 20 και πλέον εκθέτες από ολόκληρο το νησί, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον ΟΠΕ (Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών).

Σε δηλώσεις της η κ. Βρέντζου επεσήμανε παρουσία του προέδρου του ΟΠΕ και προέδρου των εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ότι στην έκθεση πρόκειται να υπάρξουν δράσεις για την ανάδειξη της Κρητικής κουζίνας και διατροφής. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι μετά την επιτυχημένη πρόσφατη συμμετοχή μας σε ανάλογη έκθεση στην Ουάσιγκτον, 25 Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει εμπορικό ενδιαφέρον για συνεργασία με συναδέλφους τους στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης τόνισε ότι το νησί μας στην συγκεκριμένη έκθεση θα κάνει μια συντεταγμένη παρουσία σηματοδοτώντας στις αρχές του περιφερειακού μάρκετινγκ, ότι μπορεί να αναδείξει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα βοηθώντας τις Κρητικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στο σημερινό δύσκολο τοπίο, στο οποίο πρέπει να καταγράψουμε-όπως είπε- ένα θετικό γεγονός, ότι και οι Κρητικές εξαγωγές αλλά και σε σύνολο χώρας το πρώτο επτάμηνο καταγράφεται αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι.

Στην προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης, ο αριθμός των εκθετών έφτασε τους 6.522 από 98 συνολικά χώρες. Αντίστοιχα το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών άγγιξε τα 150.000 άτομα (63% ήταν διεθνείς επισκέπτες).

Στην έκθεση προβάλλονται όλα τα είδη τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών, κατανεμημένα ανάλογα με την κατηγορία τους

Φέτος πρόκειται να προβληθούν οι εξής κατηγορίες Κρητικών προϊόντων:

Ελαιόλαδο & ελιά
Αρτοποιήματα & παξιμάδια
Κρασί
Βιολογικά είδη
Μέλι & παστέλι
Εμφιαλωμένο νερό


• Η Κρητική συμμετοχή θα βρίσκεται στον χώρο Fine Food, Hall 10.2
• Σήμανση: Taste Like Crete
• Συνολική επιφάνεια: 300 τ.μ.
• Περιφέρεια Κρήτης + Reception Desk + Δίκτυο Ελαιολάδου: 42 τ.μ.
• Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί τα 120 τ.μ. Τα υπόλοιπα καλύπτονται από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και το Δίκτυο Ελαιολάδου Κρήτης.
Παράλληλες προωθητικές ενέργειες:

  •  Folders με τα προφίλ των συμμετεχόντων
  •  Διανομή DVD για την Κρήτη και την Κρητική Διατροφή
  •  Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων της Περιφέρειας Κρήτης
  •  Reception Desk για την υποδοχή των ξένων επισκεπτών
  •  Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο περίπτερο του Δικτύου Ελαιολάδου
  •  Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το Κρητικό ελαιόλαδο
  •  Καταχώρηση της Περιφέρειας Κρήτης στον κατάλογο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου
  •  Τοποθέτηση διαφημιστικού banner της Περιφέρειας Κρήτης
  •  Προβολή της Περιφέρειας Κρήτης στα σκαλοπάτια κοντά στο Κρητικό περίπτερο
  •  Διαφημιστική καταχώρηση του Δικτύου Ελαιολάδου στην καθημερινή έκδοση της έκθεσης DIE MESSE, με περίπου 37.00 φύλλα κυκλοφορίας
  •  Ημέρα αφιερωμένη στην Κρητική Κουζίνα στο χώρο γευσιγνωσίας του ΟΠΕ στο Hall 10.2 (Degustation Lounge) στις 9 Οκτωβρίου
  •  Μουσικοχορευτικό συγκρότημα στις 9 Οκτωβρίου, την ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στην Κρητική Κουζίνα
  •  Προβολή Live Show από 5 τηλεοράσεις