Δικαστήριο του Όσλο παρέτεινε κατά οκτώ εβδομάδες, από τις οποίες τις τέσσερις σε πλήρη απομόνωση, την κράτηση του Άντερς Μπρέιβικ, δράστη της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

«Το δικαστήριο δεν έκρινε παράλογο (το αίτημα) να κρατηθεί σε απόλυτη απομόνωση εξαιτίας του κινδύνου είτε εκείνος (ο Μπρέιβικ) είτε άλλοι κρατούμενοι να επικοινωνήσουν με συνεργούς […] και να καταστρέψουν στοιχεία», ανακοίνωσε η δικαστής Άνε Μαργκέτε Λουντ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Μπράιβικ θα κρατηθεί σε απόλυτη απομόνωση ως τις 17 Οκτωβρίου και ως τις 14 Νοεμβρίου με απαγόρευση για επισκέπτες και αλληλογραφία.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφανθεί για την παράταση ή μη των μέτρων αυτών.

Αυτή ήταν η τρίτη εμφάνιση του Μπρέιβικ όπως αναφέρει το in.gr, ενώπιον του δικαστηρίου μετά τη σύλληψή του στις 22 Ιουλίου. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από αίτημα της αστυνομίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπρέιβικ, Γκάρι Λίπεσταντ, δήλωσε στο AFP ότι ο πελάτης του είχε προετοιμάσει μία γραπτή δήλωση και ότι επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι βρίσκει δύσκολες τις συνθήκες κράτησης στην απόλυτη απομόνωση.

Μετά τη σύλληψή του ο δράστης της διπλής επίθεσης κρατείται σε απόλυτη απομόνωση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Όσλο, ένα μέτρο που ο ίδιος παρομοίασε με «σαδιστική μέθοδο μαρτυρίου».

Η δίκη του προγραμματίζεται για το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook