Με την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά στις αποσκευές απέστρεψε η επίσημη αγαπημένη από τη Λιθουανία.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης και ο Δημήτρης Μαυροειδής στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση της για την παρουσία τους στη Λιθουανία, αλλά και την αισιοδοξία τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Τα συναισθήματά μας είναι θετικά. Είμαστε ευχαριστημένοι που γυρίσαμε τόσο αργά αφού εξαντλήσαμε όλες τις μέρες του τουρνουά. Μας έχει μείνει μια πικρή γεύση όμως γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε τους Γάλλους αλλά πήραμε ότι αξίζαμε. Είναι σημαντική η επιτυχία μας είναι σπουδαίο επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς τις αντιξοότητες, αφού ήταν ένα πολυτάραχο καλοκαίρι. Κάναμε την υπέρβαση. Θα τα καταφέρουμε κι εκεί είναι σημαντικό να μην έχει «νεκρό» καλοκαίρι η ομάδα», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο αρχηγός της ομάδας Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κάνουμε πράξη τον βασικό μας στόχο. Το καταφέραμε αυτό παρά τις αντιξοότητες. Τον είχαμε βάλει ως στόχο από την αρχή και το θέλαμε όλοι. Του χρόνου θα πάμε στο Προολυμπιακό για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την πρόκριση για το Προολυμπιακό. Πάντα υπάρχουν απουσίες, το θέμα είναι ότι η ομάδα πέτυχε. Εμείς μπήκαμε μέσα και αρχίσαμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς. Έξι νέα παιδιά τα οποία αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις και τα κατάφεραν ήταν στην ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Μαυροειδής « Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα και για την ομάδα μου και για την Εθνική. Πετύχαμε το στόχο μας. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά το μέλλον μας ανήκει ήμασταν μια νέα ομάδα που προσπαθήσαμε πολύ είτε παίξαμε 40 είτε 3 λεπτά. Πρώτος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Πηγή: www.onsports.gr