Ο Τζέιμι Ολιβερ μετέφερε την εκστρατεία του για πιο υγιεινή διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο ζητώντας από τα Ηνωμένα Εθνη να βοηθήσουν να μπει ένα τέλος στην παγκόσμια επιδημία της παχυσαρκίας.

Ο διάσημος βρετανός τηλε-σεφ απηύθυνε επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν σε μια προσπάθεια να πειστεί ο ΟΗΕ να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στις κυβερνήσεις για να αναλάβουν άμεση δράση.

Ο Ολιβερ ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη στη Βρετανία με την τηλεοπτική σειρά του «Σχολικά Γεύματα» στο Channel 4, η οποία οδήγησε σε μια αλλαγή των τροφίμων που προσφέρουν οι σχολικές καντίνες.

Εχει επίσης επιχειρήσει να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες στις ΗΠΑ. Τώρα προειδοποιεί ότι σύντομα θα έχουμε απομείνει με \”μια παγκόσμια δίαιτα φαστ φουντ και επεξεργασμένων τροφίμων και ποτών\”, εκτός αν αναληφθεί άμεση δράση.

\”Εχω δει νεαρές μητέρες να ταίζουν τα βρέφη τους με κόκα κόλα στο μπιμπερό επειδή δεν καταλαβαίνουν τί είναι η καλή διατροφή. Εδειξα απλά φρέσκα λαχανικά σε έφηβους μαθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα αγγούρι ή μια μελιτζάνα ή ένα αχλάδι\”, γράφει ο Ολιβερ στην επιστολή του.

Τονίζει ότι η \”απλή λύση\” στο πρόβλημα είναι καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση. Η επιστολή του εστάλη εν όψει μιας συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με θέμα την επιδείνωση της κατάστασης σχετικά με ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος των πνευμόνων και άλλες αρρώστειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Οταν ξεκίνησε την καριέρα του με τον \”Γυμνό Σεφ\”, ο Τζέιμι Ολιβερ ήταν μόλις 23 ετών. Ηταν η πρώτη εκπομπή που το 1998 έκανε διεθνή μόδα τη μαγειρική. Το τελευταίο του βιβλίο, «Τα Γεύματα 30 Λεπτών του Τζέιμι», έγινε το πρώτο μη μυθιστόρημα που πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στον λιγότερο δυνατό χρόνο: 735.000 αντίτυπα μέσα σε δέκα εβδομάδες!

Εχει πλέον στο ενεργητικό του 22 βιβλία μπεστ σέλερ,απασχολεί 350 άτομα στα εστιατόρια και τα εργαστήριά του,ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως ο ίδιος αποτελεί ένα «προϊόν» αξίας 50 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook