Αγαπητοί σύντροφοι,

με αυτή την επιστολή επιθυμώ να θέσω στην διάθεση σας, την παραίτηση μου από το Συμβούλιο Επιμόρφωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Ηρακλείου, καθώς και από την θέση του Γραμματέα Δημοτικού Δικτύου Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου. Είναι επιλογή προσωπικής αξιοπρέπειας να πάψω να υπηρετώ ως θεσμικό μέλος την οργάνωση, που καθημερινά απαξιώνεται από την Κυβέρνηση των εκβιασμών, σήμερα είναι η ώρα να υπηρετήσουμε τις ιδέες μας και την κοινωνία.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε το 1974 για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε λαϊκή εντολή να αλλάξει την Ελλάδα, συγκροτώντας μια Δίκαιη κοινωνία, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Όλα αυτά εξέφραζε η εντολή για ένα νέο συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό τον Οκτώβρη του 2009. Σήμερα, εφαρμόζει μια από τις σκληρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν ποτέ εφαρμοστεί στην χώρα μας, για την δήθεν σωτηρία από την χρεωκοπία. Ακολουθεί μια πολιτική συμπίεσης των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας και ταυτόχρονης υπονόμευσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας.

Έχει αποδειχτεί ότι αυτή η πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία και το μέλλον της πατρίδας. Δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα έχει ήδη “χρεοκοπήσει” γιατί χρεοκόπησαν οι ιδέες και οι αρχές της Δημοκρατικής παράταξης, με την πλήρη υποταγή της Κυβέρνησης στους μονόδρομους της νέο-συντήρησης. Έχει χρεοκοπήσει γιατί χρεοκόπησε η ελπίδα του Ελληνικού λαού.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία η νέα γενιά της χώρας έχει την ευθύνη να παλέψει με συνέπεια για την ανασυγκρότηση της πατρίδας, μέσα από ένα προοδευτικό σχέδιο εξόδου από την γενικευμένη κρίση. Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν την ευθύνη να παλέψουν από κάθε μετερίζι για την διαφύλαξη της ιστορίας και των αρχών της 3ης Σεπτέμβρη, να παλέψουν για την ίδια την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και των αγώνων της. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι πλέον το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων συμφερόντων που δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει πολιτική.

Κλείνοντας με ένα πρόχειρο απολογισμό των τελευταίων χρόνων, πεποίθηση μου είναι ότι στην οργάνωση της Νεολαίας Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου έγιναν βήματα στην θετική κατεύθυνση. Παλέψαμε από το 2008 για το άνοιγμα της Νεολαίας του Κινήματος στην κοινωνία, μέσα από δράσεις διαλόγου και ενημέρωσης με τους πολίτες, αλλά και για την λειτουργία μιας οργάνωσης κυττάρου της εσωτερικής δημοκρατίας και διαβούλευσης. Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής μερικοί άνθρωποι δώσαμε την μάχη για το ανοικτό και ζωντανό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συνομιλεί με τον λαό, δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας πρόδωσε, πρόδωσε την γενιά μας και την ελπίδα.

Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν στις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Νεολαίας. Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους που συνεργαστήκαμε και με εμπιστεύτηκαν μέσα στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο “εναλλακτικής πολιτικής παρέμβασης”.

Τα χρόνια που πέρασαν με δίδαξαν πολλά, εκείνα που έρχονται πρέπει να μας διδάξουν να παλεύουμε για την αξιοπρέπεια, για την ανατροπή, για την ΑΛΛΑΓΉ. Ο αγώνας μας είναι και σήμερα “εθνικοαπελευθερωτικός” με τους όρους της σημερινής Εθνικής απελευθέρωσης από τις σύγχρονες οικονομικές και θεσμικές χούντες.

Μιχάλης Καραδημητρίου
Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Φυσικής Π.Κ.

Γραμματέας Δημοτικού Δικτύου
Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook