Μεγάλες ποσότητες νερού χάνονταν και χθες στην περιοχή του καταυλισμού των αθίγγανων στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου, όπου και υπάρχει το μόνιμο πρόβλημα της αλόγιστης εκμετάλλευσης νερού από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να το πληρώνουν.

Με τη διαφορά όμως ότι χθες η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, καθώς ο αγωγός του νερού της ΔΕΥΑΗ έσπασε, με αποτέλεσμα να χάνονται με πίεση τα νερά και να δημιουργούνται χείμαρροι στο δρόμο, όταν το Ηράκλειο και γενικότερα ο νομός Ηρακλείου \”διψάει\” και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης των κατοίκων!

«Ακριβώς επειδή δεν το πληρώνουν το νερό οι τσιγγάνοι που ζουν στο συγκεκριμένο καταυλισμό, για το λόγο αυτό δεν το υπολογίζουν κιόλας, με συνέπεια να έχουμε όλες αυτές τις καταστάσεις», δήλωσε στη \”Ν. Κρήτη\” χθες ο προσωρινός γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου Χάρης Παπαματθαιάκης. «Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε μέχρι σήμερα για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, οι τσιγγάνοι δεν είναι δυνατόν να μείνουν χωρίς νερό. Και ούτε υπάρχει λύση για το γεγονός ότι κλέβουν τόσο το νερό, όσο και το ρεύμα», λέει ο κ. Παπαματθαιάκης. «Είμαστε σε συνεχή προσπάθεια, ενώ έχουμε πάει και στα δικαστήρια κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι σε 24ωρη βάση χάνονται κάποιες ποσότητες νερού, που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά δεν πρέπει να χάνονται», καταλήγει.

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook