Οι σπουδαστές ιερατικών σχολών στο Βέλγιο θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ πριν χειροτονηθούν για να εντοπίζονται ανάμεσά τους αυτοί που έχουν τάσης παιδοφιλίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, μετά τα σκάνδαλα παιδεραστίας που συγκλόνισαν τη χώρα.

\”Η εκκλησία πρέπει να προστατεύει καλύτερα τα παιδιά\”, υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος Αντρέ Ζοζέφ Λεονάρ στη φλαμανδική τηλεόραση VTM. Οι επίσκοποι του Βελγίου έχουν ετοιμάσει έναν κώδικα που θα προλαμβάνει την κακοποίηση παιδιών, ο οποίος θα δοθεί στη δημοσιότητα πολύ σύντομα, εξήγησε. Όσοι παίρνουν μαθήματα και συμμετέχουν σε σεμινάρια για να γίνουν ιερείς θα \”περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους\”, τόνισε ο προκαθήμενος της Βελγικής Εκκλησίας. Δηλαδή θα μελετάται το προφίλ τους από την αρχή της εκπαίδευσής τους. Θα αποτελέσουν αμέσως μετά αντικείμενα παρατήρησης στη διάρκεια ειδικών συνεδριών με τη συμμετοχή ψυχολόγων\”, υπογράμμισε ο Λεονάρ.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι να μην εισέρχονται στους κόλπους της Εκκλησίας άτομα με τάσεις παιδεραστίας. Η Καθολική Εκκλησία του Βελγίου αμαυρώθηκε από τα σκάνδαλα παιδεραστίας. Εκατοντάδες μαρτυρίες κατατέθηκαν σε επιτροπή με επικεφαλής εξέχοντα παιδοψυχίατρο, μετά το σκάνδαλο με τον αρχιεπίσκοπο της Μπρυζ ο οποίος παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2010 όταν παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι του περιβάλλοντός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook