Για άλλη μια φορά οι Σκοπιανοί προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι είναι….μακεδόνες και θέλουν και να μας μάθουν να μιλούμε και την γλώσσα τους.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό news portal «Κουρίρ», βρίσκεται στη φάση υλοποίησης πρόγραμμα on line εκμάθησης «μακεντόνσκι» σε μαθητές σχολείων της βόρειας Ελλάδας, που συγκαταλέγεται σε περιοχές που σύμφωνα με τους Σκοπιανούς ζουν ομογενείς τους.
 
Όπως γράφει το “Πρώτο Θέμα”, τίτλος του προγράμματος είναι: «Μάθετε Μακεντόνσκι on-line» και όπως έγινε γνωστό τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και τα τμήματα θα σχηματιστούν ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα υπάρξει.
 
«Η διδασκαλία θα γίνεται από δασκάλους με πολυμέσα όπου οι μαθητές της κάθε τάξης θα έχουν ήχο και οπτική επικοινωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες μεθόδους της πληροφορικής, για on line διδασκαλία», δήλωσε σε εφημερίδες των Σκοπίων ο επικεφαλής του προγράμματος Μίτκο Γιοβανόφ.
 
Η διδασκαλία της «μακεντόνσκι» είναι δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η συμπλήρωση μια φόρμας. Τα μαθήματα θα ακολουθήσουν το επίσημο κυβερνητικό διδακτικό πρόγραμμα και κάθε τάξη θα έχει δέκα μαθητές.
 
Η διδασκαλία της γλώσσας θα χωρίζεται σε τρία επίπεδα- αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων και κάθε επίπεδο περιλαμβάνει 35 ώρες. Οι απόφοιτοι, κατόπιν εξετάσεων θα λαμβάνουν από επιτροπή τα αντίστοιχα διπλώματα που ισχύουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook