Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτηση των μικρομεσαίων επαγγελματιών του Νομού \” για τα αλλεπάλληλα, αλόγιστα φοροεισπρακτικά μέτρα που καθημερινά με εκβιαστικό τρόπο εξαγγέλλονται από τον Υπουργό <<Εθνικής>> Οικονομίας και οδηγούν την κοινωνία και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο.\”

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση \” η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της ισοπέδωσης των μεσαίων στρωμάτων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της αποδιάρθρωσης κάθε εργασιακού και συνταξιοδοτικού δικαιώματος είναι πλέον φανερό ότι οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε χρεοκοπία.

Αυτό που είναι επίσης βέβαιο είναι ότι, στα νέα χαράτσια που επιβάλλονται το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αδύνατο να ανταποκριθούν.

Στοιχειώδης κανόνες της οικονομικής θεωρίας δεν ανατρέπονται από τους φωστήρες της <<τρόικα>> και τους εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση. Σε περίοδο όπου η ύφεση στην οικονομία πλησιάζει το 8%, η ανεργία ξεπερνά το 20% και τα ιδιωτικά <<κομποδέματα>> εξαντλούνται, η επιβολή φοροεισπρακτικών και έξω από κάθε λογική μέτρων οδηγεί τον παραγωγικό ιστό της χώρας σε πλήρη αποδιάρθρωση και την Εθνική Οικονομία σε λέξη χωρίς περιεχόμενο.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομίας να αποδώσουν με απειλητικό τρόπο την αποτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής στην αντίσταση των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν, είναι κοινωνικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων πιστεύει ότι, η διάσωση της αξιοπρέπειας της χώρας και των πολιτών είναι πλέον υπόθεση των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου, οι οποίες με αίσθημα ιστορικής ευθύνης πρέπει να αντιταχθούν στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, στις επιδιώξεις <<σαλαμοποίησης>> και αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και να οικοδομήσουν την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία με σκοπό να μπει τέλος στον νεοφιλελεύθερο κατήφορο που οδηγείτε η χώρα μας και η Ευρώπη.

Να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια άλλη αναγεννητική πορεία στον τόπο μας

Στην παραπάνω κατεύθυνση η Ομοσπονδία θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τους σχετικούς κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του τόπου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook