Μια Χανιώτισσα μαθήτρια είναι μεταξύ των επιτυχόντων του ετήσιου ευρωπαϊκού διαγωνισμού Juvenes Τranslatores για νεαρούς μεταφραστές.

Η επιτυχία της 17χρονης Αικατερίνης Χατζηδάκη, όπως είναι το όνομα της μαθήτριας του Γενικού Λυκείο Ελ. Βενιζέλου, έβαλε τα Χανιά στον Ευρωπαϊκό Χάρτη καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε 3000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Kells της Ιρλανδίας μέχρι τη Λευκωσία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2010 – ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες και υπό την επιτήρηση των συμμετεχόντων σχολείων. Κάθε μαθητής είχε στη διάθεσή του δύο ώρες για να μεταφράσει ένα μονοσέλιδο κείμενο από μία γλώσσα της επιλογής του σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 22 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr η υπεύθυνη καθηγήτρια του Γεν.Λυκείοιυ Ελ.Βενιζέλου Αργυρώ Αραμπατζόγλου \”είμαι πολύ περήφανη για την Κατερίνα και όλους τους μαθητές  γιατί κατέλαβαν την πρώτη θέση από όλα τα σχολεία της Ελλάδας και είχαμε και αυτήν την ύψιστη διάκριση για την μαθήτρια μας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook